Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

otvaranje sezone

Selektor bh. košarkaša odlično startovao u Belgiji

Vedran-Bosnic333

Sa svojim novim timom Belfius Monsom idealno je otvorio sezonu u domaćem šampionatu

Nakon povratka s uspješne turneje po Kini u kojoj su “zmajevi” od devet susreta zabilježili osam pobjeda, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić posvetio se klupskim obavezama u Belgiji.

Sa svojim novim timom Belfius Monsom idealno je otvorio sezonu u domaćem šampionatu. S dvije pobjede u gostima i jednom kod kuće trenutno s Oostendeom dijeli prvo mjesto.

Njegov klub je prvo u gostima savladao Louvain rezultatom 65:57, zatim Spirou Charleroia 64:58 takođe u gostima, a proteklog petka pred domaćom publikom potvrdio je nadmoć nad višestrukim prvakom države Spirou Charleroia rezultatom 78:58.

Ovaj susret pratilo je više od 4.000 gledalaca, koji su bili oduševljeni igrom svojih ljubimaca, a belgijski mediji posvetili su izuzetnu pažnju bh. selektoru i nastupima njegove ekipe.

“Zadovoljan sam igrom svojih pulena, pogotovo u odbrani, ali belgijsko prvenstvo tek je počelo i još se ne mogu procjenjivati naši krajnji dometi. U svakom slučaju, naš interes je da budemo u vrhu i da se borimo za što bolji plasman i izlazak u Evropu”, rekao je bh. selektor.

Što se tiče reprezentacije BiH, tek u februaru naredne godine očekuju ih nova međunarodna iskušenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Najbolji bh. košarkaši su u grupi s Grčkom, Bugarskom i Litvanijom.