Novi poraz Veleža, Rudar pao na Piroti

velez

Odigrano je danas sedam susreta Prve lige FBiH 13. kola Prve lige FBiH.

U najzanimljivijem susretu kola, visočka Bosna je preokretom slavila u Vrapčićima na gostovanju kod Veleža rezultatom 1:2.

Armin Avdić je već u 3. minuti “rođenim” donio vodstvo, ali Bosna je uspjela okrenuti rezultat. Fahrudin Kovač je u 32. minuti izjednačio (1:1), da bi tri minuta prije odlaska na odmor Predrag Papaz postavio konačnih 1:2.

Gostujuću pobjedu slavio je i Travnik, koji je u Kaknju bio bolji od Rudara (1:2). U 36. minuti Jusufbašić je pogodio za vodstvo gostiju, a u 47. minuti Dženan Zajimović je povisio na 0:2. Domaći su do kraja susreta uspjeli samo ublažiti poraz. Igor Aničić je u 61. minuti s penala postavio konačnih 1:2.

Orašje je golovima Isanovića i Vidovića sa 2:0 slavilo protiv Zvijezde iz Gradačca. Minimalnu pobjedu upisalo je Goražde u susretu sa Čapljinom, a igrač odluke bio je Amer Hiroš, koji je u 28. minuti pogodio mrežu gostiju.

Bratstvo je golom Salema Salkića u kanatonalnom derbiju porazilo Slogu iz Simin Hana rezultatom 1:0, dok su susreti Radnički-Jedinstvo i Budućnost-Gošk završili bez pogodaka.

Rezultati 13. kola Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine:

Rudar K. Travnik 1:2
Radnički Jedinstvo 0:0
Bratstvo Sloga SH 1:0
Goražde Čapljina 1:0
Velež Bosna V. 1:2
Orašje Zvijezda 2:0
Budućnost GOŠK 0:0

30. oktobra (13.30):
Novi Travnik – Bosna Sema

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo