Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KVALIFIKACIJE ZA "KL"

Novi šamar za bh. klupski fudbal, Borac ispao od amatera s Farskih Ostrva

New Project (3)

Početkom drugog poluvremena Gajić pravi faul u šesnaestercu, dobija drugi žuti karton, a sudija Jaanovits pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator je bio Egilsson

Već nakon prvog kruga BiH je ostala bez jednog predstavnika u Evropi. Fudbaleri banjalučkog Borca eliminisani su iz Evrope i pored toga što su u prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige ostvario pobjedu od 2:0.

Ekipa s Farskih Ostrva B36 Torshavn na svom stadionu Gundadalur nakon 90 minuta vodila je 3:1 i tako anulirala prednost Borca iz prvog meča, a potom slavila nakon penala.

Domaćin je u meču na Farskim Ostrvima poveo u 35. minuti, prelijep pogodak iz slobodnog udarca postigao je Magnus Egilsson. Devet minuta kasnije situacija ipak nije tako dobro izgledala za Farane, crveni karton (drugi žuti) je dobio Jacobsen.

Početkom drugog poluvremena Gajić pravi faul u šesnaestercu, dobija drugi žuti karton, a sudija Jaanovits pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator je bio Egilsson.

Novi jedanaesterac za B36 dosuđen je u 66. minuti nakon prekršaja Lazića, a povremeni reprezentativac Farskih Ostrva Magnus Egilsson stiže do hat-tricka za 3:0!

Ipak, Borac vraća nadu u 75. minutu. Nakon ubačaja Andrića odlično se snašao Benjamin Tatar i pogodio za 3:1 na semaforu.

U produžecima su Banjalučani bili bolji tim, vršili veliki pritisak i stvarali šanse, ali do novog gola nisu uspjeli doći, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Jačih živaca su bili fudbaleri B36. Odbranjeni su udarci Eriksena na jednoj, a Piščevića i Lukića na drugoj strani te je Borac eliminisan. Nema sumnje, još jedan u nizu šamara za klupski fudbal u BiH.

Podsjećamo, Zrinjski je već ispao iz Kvalifikacija za LP, ali su Mostarci dobili još jednu priliku u Kvalifiakacijama za KL, gdje će igrati protiv albanskog predstavnika. Tuzla City je bez većih problema eliminisao Tre Penne iz San Marina u prvom krugu Kvalifikacija za KL, dok Velež svoj evropski nastup počinje u drugom krugu Kvalifikacija za KL protiv Hamrun Spartansa s Malte.