Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napunili mrežu gostiju

Tuzla City rutinski do drugog pretkola Konferencijske lige

tuzla city konferencijska (1)

U drugom pretkolu Tuzla City imat će puno teži zadatak

Tuzla City na Grabavici je s visokih 6:0 pobijedio ekipu Tre Penne iz San Marina i plasirao se u drugo pretkolo Uefine Konferencijske lige.

Nakon pobjede 2:0 u prvom susretu Tuzlaci su u uzvratu postigli šest golova, a strijelci su bili Smajlagić (35’-11m, 56’), Čeliković (48’), Kuzmanović (50’), Šukilović (58’), Burić (83’).

“Već poslije prve utakmice nije bilo neizvjesnosti. Odigrali smo profesionalno i korektno, maksimalno respektujući rivale. Sačuvali smo neke igrače za naredni izazov. Zahvalio bih se i Željezničaru na pomoći oko organizacije utakmice”, rekao trener Tuzla Cityja Dragan Jović.

U drugom pretkolu Tuzla City imat će puno teži zadatak. Protivnik bh. predstavniku bit će nizozemski Az Alkmaar.

“U drugom pretkolu nas čeka izuzetno težak rival. Dobro je što smo igrali prvo pretkolo da igrači osjete Evropu. Alkmaar je nedavno prodao igrača u Ajax za 10 miliona eura, ali idemo sa ambicijama da pokušamo ostvariti aktivan rezultat pred revanš. Nije ovo danas što ste vidjeli sve od Tuzla Cityja. Sačuvali smo neke igrače za Alkmaar”, kaže Jović.

Prva utakmica s Nizozemcima igra se za sedam dana ponovno na Grbavici, a uzvrat za 14 dana u Alkmaaru.

Najveću pobjedu koju je u jednoj evropskoj utakmici ostvario neki klub iz Premijer lige BiH zabilježio je Zrinjski u sezoni 2010/11 kada je sa čak sedam golova razlike, rezultatom 9:2, razbio upravo ekipu – Tre Penne.

Nesretni sastav iz San Marina tako je i večeras teško stradao od kluba iz BiH.