Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Novi šok za Velež, u Mostaru ih je savladala posljednjeplasirana ekipa lige

velez

Do izjednačenja Velež napokon dolazi u 84. minuti, ali samo dva minuta poslije uslijedio je hladan tuš

Velež je danas nastavio da nezaustavljivo tone ka zoni ispadanja, pošto je na domaćem terenu u 15. kolu Premijer lige BiH poražen od Radnika sa 1:2.

Pogotke za Bijeljince postizali su Esmir Hasukić i Kenan Šarić, dok je jedini gol za Rođene dao Samir Radovac. U ovoj utakmici vidjeli smo nevjerovatan finiš, pošto se Velež vratio na 1:1 u 84. minuti, ali dva minuta poslije Šarić donosi novo vodstvo Radniku, a ispostaviće se i pobjedu.

Tako je Velibor Đurić imao najbolji mogući debi na klupi Radnika, koju je preuzeo protekle sedmice.

Mirno je bilo od samog otvaranja utakmice, a u prvih 20 minuta nismo vidjeli apsolutno ništa vrijedno pomena. U 27. minuti je svoj šut oprobao Đani Salčin, a odbranio je to lako Samed Hodžić, iako je lopta išla i pored stative.

Nakon pola sata igre poveo je Radnik i šokirao domaće. Nastala je velika gužva u petercu nakon kornera koji je izveo Blagojević. Šubert je izblokiran, a potom prebacuje loptu na drugu stranu, ona dolazi do Hasukića i napadač Radnika je šalje u mrežu za 0:1!

Mnogo je zanimljivije bilo već na otvaranju drugog dijela utakmice. Brzo je zaprijetio odličnim udarcem Pantelić. Lopta je nezgodno odskočila, ali je završila pored gola.

U sljedećem napadu odlično je šutirao Cvijanović, odbranio je to Hodžić i odbio u stativu te tako spasio svoj gol.

Uslijedilo je zatišje nakon toga, a u posljednih dvadeset minuta počeli su jači naleti Rođenih, ali se Bijeljinci odlično brane. Uglanvom su domaći pokušavali centaršutevima u kazneni prostor, a tu je uvijek u skoku sjajni Šubert osujetio mnoge pokušaje.

Do izjednačenja Velež napokon dolazi u 84. minuti. Nakon gužve pred golom loptu izbija Šubert, ali na nju natrčava Radovac i silovitim udarcem je šalje u gol za 1:1!

No, samo dva minuta poslije veliki šok za Rođene. Ćosić se poigravao pred svojim golom, a to su iskoristili gosti i preko Šarića stigli do 2:1.

Šarić je tada napravio veliku glupost pošto je prilikom proslave pogotka skinuo dres i zaradio drugi žuti karton. Nestvarnu glupost napravio je napadač Radnika.

Ipak, to nije koštalo Bijeljince, koji su sačuvali prednost od 1:2 i slavili.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Velež – Radnik 1:2 (Radovac 84′ / Hasukić 30′, Šarić 86′)

Stadion: Rođeni. Bez gledalaca. Sudija: Luka Bilbija (Banja Luka). Žuti kartoni: Zeljković, Ovčina, Anđušić, Hasanović, Ćosić (Velež); Hasukić, Marković, Sušić (Radnik). Crveni karton: Šarić (Radnik).

Velež: Kačavenda, Radović (od 46. Ovčina), Zvonić, Zeljković (od 56. Isić), Ćosić, Pršeš (od 64. Vehabović), Hasanović, Radovac, Salčin (od 46. Anđušić), Brandao, Cvijanović (od 56. Peco).

Radnik: Hodžić, Sušić, Šubert, Ristanović, Todorov, Urošević, Gogić (od 46. Popara), Blagojević, Motika (od 80. Vasić), Hasukić (od 65. Šarić) i Pantelić (od 65. Marković).