Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saudijska arabija

Novi šou Cristiana Ronalda, zabio je tri za poluvrijeme

New Project (34)

Vodstvo svojoj ekipe Ronaldo je donio u 18. minuti

Cristiano Ronaldo odigrao je najbolju utakmicu otkako je početkom januara za više od 200 miliona eura stigao u Saudijsku Arabiju.

Njegov Al-Nassr je u 18. kolu kod Damaca u prvih 45 minuta poveo 3:0, a sva tri gola zabio je slavni Portugalac. S tim rezultatom je utakmica i završila.

Vodstvo svojoj ekipe Ronaldo je donio u 18. minuti. Dosuđen je penal, a Portugalac je bio precizan za prednost Al-Nassra od 1:0.

Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 za Al-Nassr. Ronaldo je primio loptu na 20-ak metara od gola, došao do vrha kaznenog prostora i zatim neodbranjivim udarcem matirao protivničkog golmana za povećanje vodstva.

Minutu prije odlaska na odmor zabio je i treći gol. Zabio je Ronaldo i četvrti gol, no taj mu je poništen zbog ofsajda. Pogledajte OVDJE golove!

Ronaldo je tako došao do osmog gola u dresu Al-Nassra ove sezone. Probio se već na četvrto mjesto liste strijelaca. Brazilac Talisca, njegov suigrač je prvi sa 13 postignutih golova. Ronaldov ekipa ovom je pobjedom preuzela lidersku poziciju na tabeli.