Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi stadion Želje bi koštao 30 miliona maraka, a imao 20.000 sjedećih mjesta

stadion zelje novi

Član Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar Senad Misimović na godišnjoj konferenciji kluba govorio je o projektu rekonstrukcije stadiona “Grbavica”.

Misimović je naglasio da današnja konferencija ima za cilj pokrenuti pozitivnu priču, prezentovati transparentnost u poslovanju kluba, te privući ulaganja strateških partnera u FK Željezničar.

– Kapital neće ući na mjesta gdje ima sumnjivog poslovanja. Transparentno poslovanje je uslov za dovođenje strateških partnera. Imali smo problem koji je bio negativna reklama za klub, ali danas smo u situaciji da možemo prikazati projekt rekonstrukcije stadiona. Idejni projekt rekonstrukcije stadiona ”Grbavica” je kreiran 2012. godine, ali nedostatak tog projekta je što nije bio prezentiran Zavodu za urbanističko planiranje – rekao je Misimović.

senad misimovic zeljo1

Misimović naglašava da bi uz stadion bilo neophodno izgraditi i prateću infrastrukturu koja bi donosila prihode FK Željezničar, te da bi dokumentacija u najboljem scenariju mogla biti spremna do ljeta naredne godine, kada bi se ušlo u proceduru izbora generalnog izvođača radova.

– Ovaj projekt je poruka potencijalnim investitorima da je moguća investicija u stadion i prateće objekte. Stadion bi koštao 30 miliona maraka, a imao bi 20.000 sjedećih mjesta. Moramo stvoriti tim ljudi sposoban da ovaj projekt na transparentan način privede kraju i koji će investitorima dati razlog za investiranje – rekao je Misimović i dodao da potencijalnih ulagača u projekt ima, ali da nemaju razlog za ulaganje.