Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zoran zekić

Novi trener Sarajeva: Jedno mogu obećati

novi trener sarajeva
FOTO: Fena

Želim osjetiti impuls svoje ekipe, dati im svoju energiju i znanja, kaže Zekić

Fudbalski klub Sarajevo predstavio je Zorana Zekića, novog šefa stručnog štaba. Na konferenciji za medije Zekić je istaknuo da će se koncentrirati na svoj dio posla, a u radu će mu dosta pomoći iskustvo što ga je stekao kako u Hrvatskoj tako i u drugim državama.

– Mogu obećati da će naša ekipa biti motivirana, svaki dan, svaki trening i svaku utakmicu. Nadam se da će pokazati i kvalitetu, a u određenim utakmicama i dominaciju. Za neke stvari potrebno je malo više vremena – kazao je.

Za kasnije danas je najavio prvi trening, kreću sa intenzivnim radom. Nada se dobroj saradnji, vjeruje da će dobro raditi.

“Radit ćemo specifičnije, drugačije”

Kako je kazao, imaju obavezu (i on i Klub) da se predstave u Evropi, na evropskim utakmicama, u najboljem svjetlu, ali i u svemu onom što slijedi iza toga.

– Radit ćemo specifičnije, drugačije – naglasio je.

Ističe da je dosta pratio bh. fudbal i ligu, ali da se ekipa najbolje može upoznati na terenu.

– Želim osjetiti impuls svoje ekipe, dati im svoju energiju i znanja. Važno je da radimo svi skupa, znam koliko to znači i navijačima. Ja uživam u fudbalu, tome moram naučiti i svoje igrače. I kad su teški trenuci i kad patiš, sve je to sastavni dio nogometa – kazao je.

Uz riječi dobrodošlice u Sarajevo i Fudbalski klub Sarajevo, na konferenciji za novinare istaknuto je da je Zekić ranije kao igrač nastupao za taj fudbalski klub te je za njega ovo ponovni susret i neki novi početak.

“Željni smo uspjeha”

V.d. direktora FK Sarajevo Matthias Leterme naglasio je da Zekić, kao trener, može mnogo da pomogne tom fudbalskom klubu svojim iskustvom i znanjem.

– Željni smo uspjeha, jedva čekamo da startamo sa radom – naglasio je.

Prema planu priprema za evropske utakmice, fudbaleri FK Sarajevo uskoro odlaze na sedam dana u Sloveniju. U stručnom štabu Zoran Zekić ima dva asistenta, od kojih je jedan zadužen za analizu, a ima i fitnes trenera.