Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi vlasnici Intera “počastili” De Boera

gabigol

Dva velika pojačanja stigla juče u Milano, navijači u euforiji. Kineski vlasnici zavukli ruku u džep posljednjih dana prelaznog roka. Da li je to dovoljno?

Nakon Candreve i Banege, u klub je stigao Joao Mario, kineski Suning ga je platio 45 miliona eura i proslijedio Interu. On je zvanično član Jangsua, ali će igrati za Italijane pošto isti konzorcijum drži dva kluba.

I to nije sve, Inter je dobio bitku za talentovanog “Gabigola” koji je juče potpisao ugovor sa klubom, a kako sada stvari stoje zaigraće od januara, mada se direktor Ausilio nada da će ga ubijediti da već sada napusti Santos.

Frank de Boer je dakle dobio dva velika pojačanja, sačuvali su i Icardija nakon burnog ljeta, a do kraja prelaznog roka će možda klub napustiti Brozović za koga postoje ponude Chelseaja i Arsenala.

Ali, mediji smatraju da Hrvat i nema mjesta u timu kome će u fokusu biti šampionat i koji ne može da registruje pojačanja za LE zbog finansijskog far-playa, pa neće biti čudno ako se “potrude” da što prije ispadnu.

Cilj je da se Inter vrati u Ligu prvaka, a oni optimistični se nadaju da bi mogli da se uključe u borbu za titulu.

Imaju jednog od najboljih golmana Serije A Handanovića i dvojicu odličnih štopera u Mirandi i Murilla. Na spoljnim pozicijama biće još jedan novajlija, odlični Ansaldi, a mjesta u timu biće i za Nagatoma, jer Turčin Erkin koji je stigao kao slobodan igrač nije baš blistao u pripremnim mečevima.

Na sredini holandski trener vjeruje Medelu, uz “Pitbula”, tu su Banega i Kondogbija. Iza kapitena Icardija, De Boer računa na Perišića i Candrevu, što čini zaista impresivnu trojku.

Još kad stigne Gabigol, uklopi se Joao Mario, uz nekoliko iskusnijih igrača u rezervi, čini se da odavno nisu imali jači tim.

Počeli su loše, porazom u Veroni, biće potrebno vrijeme, ali Inter će se boriti za Ligu prvaka?

Recimo i to da je Inter uložio najviše novca, ako se gleda odnos kupovina i prodaja. Juve jeste potrošio više, ali to su sredstva od transfera Pogbe, Pereire i odlaska Zaze u West Ham. Uz par manjih prodaja, oni su prihodovali oko 150 miliona, potrošeno je tek desetak više, za Higuaina, Pjanića, Pjacu, Alves je stigao kao slobodan igrač, a Benatija na pozajmicu…