Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinar Gazzette kritikuje Pjanića: Modrić mu je pokazao kako se igra

Roma-v-Real-Madrid

Real Madrid je sinoć na Olimpicu u potpunosti zasjenio Romu i pobjedom 2:0 zapravo osigurrao plasmana dalje, a kako piše analitičar ugledne Gazzette i ‘Luka Modrić je u potpunosti zasjenio Miralema Pjanića’.

“Iako se puno toga pisalo o duelu dva talentovana igrača, na kraju je Modrić u potpunosti trijumfirao, a to je u konačnici značilo i da Real u niti jednom trenutku zapravo nije bio ugrožen u Rimu. Pjanić se mučio s odbrambenim zadacima, dok je Modrić s druge strane bio potpuno u elementu. Egzekucija i ‘tajming’ bili su mu kao i inače bez ijedne mane, a u odbrani se iznimno trudio i trčao za svakom loptom. Upravo je to segment koji Pjanić mora itekako popraviti želi li postati jednog od najboljih veznjaka Europe”, piše Gazzettin Andrea Schianchi.

“Realovi vezni igrači u potpunosti su vladali utakmicom. Toni Kroos imao je 117 dodira s loptom, a Luka Modrić 90. Sva ta dodavanja imala su smisao i namjeru. Isto se ne može reći za igrače Rome koji su zapravo cijeli susret bili na krivoj nozi i većinom se uzdavali na kontru preko Salaha. William Vainqueur i Radja Nainggolan uspjeli su odigrati solidno u obrani, ali Pjanić to nije napravio. Kada igrate protiv najboljih timova itekako vidljiva i upravo se to dogodilo Pjaniću”, napisao je Schianchi.