Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Novo saopštenje s Koševa: Naša poruka i put su jasni

FOTO: Fena

Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme

Nakon dešavanja na utakmici četvrftinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca iz FK Sarajevo krenuli su “borbu protiv korupcije i kriminala” kako su naveli u svom saopštenju.

Podsjećamo, čelnici i stručni štaba su fudbalere Sarajeva, u znak protesta zbog suđenja Matea Muse, povukli sa terena u sudijskoj nadoknadi uzvratne utakmice četvrtina finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić potom je pozvao sve bh. klubove na sastanak (danas) na kojem bi razgovarali o boljem sutra za bh. fudbal.

Nakon što su mnogi klubovi odgovorili (mahom negativno) na taj poziv iz FK Sarajevo su se obratili ponovo.

“Ovim putem želimo da se zahvalimo svim klubovima koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-play-u, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. fudbalu.

Zahtjev većine navedenih klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. fudbala održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao. Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. fudbala otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće”, poručili su s Koševa.

Kako sada stvari stoje, niti jedan klub iz Premijer lige BiH nije prihvatio poziv Mirvića na današnji sastanak.