Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnik ostaje u eliti

NSBiH izbacio Mladost iz Premijer lige, predsjednik kluba najavio tužbe!

mladost (1)

Mladost je završila sezonu na devetom mjestu na tabeli, ali na kraju za “zelenim stolom” izgubili su status premijerligaša

Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila licencu za narednu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine, tako da će preseliti u niži rang.

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova licencu za učešće u Premijer ligi BiH, pored Olimpika, nije dobila ni Mladost Doboj Kakanj.

Sada je ta odluka samo potvrđena na sjednici Drugostepene komisije za licenciranje, a ovoj odluci najviše se obradovao Radnik iz Bijeljine koji će se tako i naredne sezone takmičiti u najvišem rangu.

Mladost je završila sezonu na devetom mjestu na tabeli, ali na kraju za “zelenim stolom” izgubili su status premijerligaša.

Oglasio se i prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija, koji tvrdi da još ništa nije zvanično, ali ukoliko se dogodi da Mladost bude relegirana, zaprijetio je tužbom za Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

– Kao problem se ranije navodio stadion na kojem bismo trebali igrati utakmice i to smo riješili, jer imamo ugovor sa Gradom Zenicom u vezi korištenja Bilinog polja. Dugovi prema igračima također nisu smetnja, to je također sve riješeno. Zaista ne razumijem, evo od vas čujem da nismo dobili licencu. Ako se ispostavi da je to istina, tužit ću Nogometni savez BiH redovnom sudu, za nanesenu štetu i materijalne gubitke. Već neko vrijeme su nam govorili da rezultatski nećemo osigurati opstanak pa smo ga, evo, osigurali. Zatim nam je poručeno da će nas izbaciti na drugi način, odnosno da će nas kazniti ukoliko ne odigramo barem neriješeno protiv Veleža, a kako bi Zrinjski izašao u Evropu. Svašta se pričalo, više ne znam šta je tu istina – prve su reakcije Mušije na odluku Drugostepene komisije za licenciranje, prenosi Dnevni avaz.