Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obavljena prozivka i prvi trening fudbalera Željezničara

pripreme zeljo123

Prozivka i početak priprema fudbalera Željezničara pred nastup u pretkolima Evropske lige, obavljeni su danas na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Ekipa se odmorila od turbulentne završnice Premijer lige BiH u kojoj je Željezničar zauzeo drugo mjesto na tabeli, a pred trenerom Slavkom Petrovićem su izazovi formiranja ekipe koja će pokušati ostvariti što bolji rezultat u Evropi.

Veznjak Željezničara Zajko Zeba naglašava da je rano pričati o očekivanjima u Evropskoj ligi, te da su igrači odmorni i spremni za nove izazove.

– Nadam se da ćemo biti spremni za Evropu. Odmorili smo se od naporne sezone domaćeg prvenstva i sada se želimo pripremiti za Evropsku ligu. Pokušat ćemo doći što dalje možemo, ali mnogo toga će ovisiti o žrijebu, te dolascima i odlascima iz ekipe. Svi smo u treningu jer pauza nije bila duga, idemo ka novim pobjedama – izjavio je Zeba.

Ekipu je ranije napustio Miroslav Stevanović, a treninzima Željezničara pridružili su se Dženan Zajmović i Daniel Graovac, te juniori Aldin Hrvanović, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Tarik Džindo i Amar Beširević.

Sportski direktor Željezničara Aldin Čenan ističe da Željezničar radi na dovođenju pojačanja na deficitarnim pozicijama, te da je hrvatski napadač Ivan Lendrić najbliži izlaznim vratima kluba.

– Lendrić je još uvijek naš igrač, ali radimo na njegovom transferu. Postoji još interesovanja za naše igrače, ali ništa konkretno, tako da ne bih o tome sada govorio – rekao je Čenan.

Dodao je da će na Kupres otputovati i juniori jer se u klubu potencira pitanje mladih igrača.

– Svjesni smo da mladi dobiju šansu obično kada u klubu nema novca. Međutim, potenciramo pitanje mladih igrača jer smo svjesni kakvu omladinsku školu imamo. Želimo da dobiju šansu i minute, a ne da samo budu broj u ekipi – objasnio je Čenan.

Ekipa će trenirati nekoliko dana u Sarajevu a zatim će otputovati na Kupres.