Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljena cifra koju su huligani iz Splita dobili za haos u Beogradu (VIDEO)

grobari_split

Prema navodima srbijanskih medija šestorica, a prema priopćenju Ministarstva vanjskih i evropskih poslova četvorica hrvatskih državljana učestvovala su u četvrtak u masovnoj tučnjavi tokom utakmice Partizana i Crvene zvezde.

Tamošnji mediji pišu da su Hrvati dobili popriličnu svotu za učešće u borbi za prevlast među frakcijama navijača Partizana.

Prema istim izvorima, plaćeni 10.000 eura po osobi.

Srbijanski mediji pišu i da su na utakmicu stigli na poziv beogradskog podzemlja s kojim sarađuju i odrađuju kriminalne poslove.

Na internetu je objavljena snimka koja prikazuje šta se doista dogodilo i kako je došlo do incidenta. Partizanovi navijači sa zapadne tribine, od kojih je nekoliko njih pretučeno i opečeno bakljama, te su na kraju bačeni preko ograde, prvi su krenuli u napad.

Svi su nosili iste trenirke s kapuljačom, a neki su u rukama imali zapaljene baklje. U napadu su potisnuli Partizanove navijače iz najbrojnije grupe Alcatraz, a onda su pripadnici grupa Vandal Boysa i Young Boysa potisnuti zada. Oni koji nisu uspjeli pobjeći pretučeni su.

Srbijanski mediji pišu kako su dvije grupe navijača Partizana unajmile plaćenike iz Hrvatske i Bugarske u ratu za prevlast na tribini. Novinar Partizanove klupske televizije Željko Pantić rekao je kako su Hrvati u tom pokušaju navijačkog “puča” članovi kickboxing kluba iz Splita, te da su najgore prošli jer su prvi put bili na stadionu Partizana i nisu znali kako se brzo maknuti s tribine.

Šestorica Hrvata dovedeni su u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Pošto je riječ o organizovanoj grupi huligana, koji su zajedno doputovali iz Hrvatske u dva automobila, za krivično djelo koje im se stavlja na teret prijeti im kazna do 12 godina zatvora.