Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljena kompletna Guardianova lista najboljih nogometaša na svijetu

top10 guardian

Nakon što je britanski Guardian objavio imena fudbalera koji se nalaze od 11. do 100. mjesta, sada je poznato i ko je u TOP 10 fudbalera za 2015.

Očekivano, na prvom mjestu se nalazi napadač Barcelone Lionel Messi, dok je iza njega, također očekivano, Cristiano Ronaldo. Nakon njega slijede još dvojica igrača Barcelone – Neymar i Luis Suarez.

Peti i šesti su Bayernovi Robert Lewandowski i Thomas Muller, a zatim slijede Zlatan Ibrahimović (PSG), jedini golman u društvu najboljih Manuel Neuer (Bayern), Sergio Aguero (Manchester City), a grupu od 10 najboljih zatvara Barcin Alexis Sanchez.

Svoje mjesto u TOP 100 zauzeo je i Miralem Pjanić, koji se nalazi na 55. poziciji, a također treba istaći da su se u tom društvu našli i neki igrači iz regiona. Tako je Ivan Rakitić na 20. mjestu, dok se Luka Modrić nalazi na 31, te srbijanski fudbaler Nemanja Vidić, koji je ovu godinu završio kao 99. igrač svijeta.

U ovom izboru su sudjelovala 123 fudbalska stručnjaka iz 49 zemalja, a predvodili su ih fudbalske legence Zico Javier Zanetti i Gheorghe Hagi.