Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Škola badmintona u Sarajevu ima sve više polaznika

skola badmintona7

“Sve je počelo kada nas je trener badmintona sa ulice doveo u klub da treniramo. Sa badmintonom smo rasli, razvijali se putovali i osvajali nagrade, a danas pokrećemo svoj klub za djecu da prenesemo našu ljubav prema ovom sportu”, kaže Armin Stefanović jedan od osnivača i trener Badminton škole u Sarajevu.

“Kada smo počeli trenirati niko u Sarajevu nije znao šta je badminton, a danas imamo velike grupe rekreativnih igrača i mnogo zainteresirane djece.”

Badminton je olimpijski sport od 1992., igra se igra reketom i od igrača zahtijeva maksimalnu kondiciju, spretnost, okretnost, brzu promjenu pravca, snagu, koncentraciju, balans, brzinu i ekspozivnost. Upravo zbog toga što sprječava srčana oboljenja i pomaže pravilnom razvoju mišića i kičme idealan je sport za fizički razvoj djece, te za održavanje figure i kondicije kod rekreativaca. Kod djece razvija koncentraciju, motivaciju, samopouzdanje, sportski duh i podstiče sportsko i prijateljsko ponašanje.

Iako zbog neupućenosti u našim krajevima badminton asocira na sport za izleta ili plaže, zapravo se radi o sportu koji je takmičarski jako raširen u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Međutim, zbog nedostatka trenera i zainteresiranosti Bosna i Hercegovina dosta zaostaje za regionom, a naročito svijetom, što je dobra prilika za mladog igrača koji tek počinje, kako se ne mora nositi sa oštrom državnom konkurencijom, već lako može stati na svjetske badminton terene.

“Pozivam sve one koji se žele okušati u ovom sportu da nam se pridruže u sali JUOŠ “Mehmedalija Mak Dizdar”, ul. Žrtava fašizma 14, subotom od 18 do 19:30”. Omogućimo svojoj djeci izgradnju zdravog i sretnog načina života, tako što će vrijeme koje provedu na ulici, pred mobitelima i računarima koristiti za druženje i sport. Trenirajmo badminton”, poručio je Armin Stefanović.

Trener Stefanović licenciran je od strane Badmninton World Federation i International Olympic Committee.

Za sve informacije kontaktirajte:

  • trener: (+387) 61 619 938
  • facebook: Badminton škola Sarajevo
  • web: http://badminton-anpu.rhcloud.com/
  • e-mail: udruzenjeanpu@gmail.com