Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od Rihanne do Bob Marleya: Šta slušaju nogometne zvijezde?

ronaldo

U trenucima opuštanja ili pripreme za utakmice, nogometaši uživaju u muzici, a portal Goal.com donosi muzički (ne)ukus najvećih zvijezda.

Bayernov golman Manuel Neuer je rekao da voli Eda Sheerana, dok Thomas Müller nije precizirao već je rekao da mu sviđa rock i hip hop.

Andres Iniesta toliko voli Kasabian da je 2010. poslao poziv članovima bendova da dođu u njegov stan u Barceloni.

Osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo ima širok ukus u muzici pa voli poslušati Georgea Michaela i Eltona Johna, ali i Aliciju Keys i Swedish House Mafia. Najdraža mu je romantična muzika.

Lionel Messi voli cumbiju, muziku s područja Kolumbije i Paname, a prije nekoliko godina navukao se na Oasis.

Mario Götze i njegov bivši saigrač Marco Reus su belieberi. Njemački dvojac vole najveću mladu pop zvijezdu Justina Biebera, kojeg slušaju prije utakmica, a Götze voli i Snoop Dogga i Lil’ Waynea.

Neymar je fan brazilske muzike, a prije nekoliko godina pjevao je hit Gustava Lime ‘Ai Se Eu Te Pego’. Također sluša Rihannu s kojom se i druži.

Wayne Rooney je toliko ljubitelj Stereophonicsa da je odlučio ime jednog albuma ovog velškog rock benda istetovirati na ruku. Napadač Untieda sluša i Arctic Monkeys i Brucea Springsteena.

Zlatan Ibrahimović sluša sve, ali najviše reagge. Tu su i hip hop i rock muzika. Najdraži muzičar mu je Bob Marley.

David De Gea je metalac. Vratar Manchester Uniteda voli žestoke zvukove poput Metallice, Slipknota, AC/DC-a i Avenged Sevenfolda. Sušta suprotnost Ibrahimoviću.

Xabi Alonso pak voli Velvet Underground, bend, koji je krajem 1960-ih utjecao na mnoge alternativne i indie bendove godinama kasnije.

Daniel Sturridge obožava hip-hop, a u slobodno vrijeme druži se sa svojim idolom, reperskom zvijezdom, Drakeom.

Alessandro Del Piero više ne igra nogomet, ali zato ima vremena za uživanje u muzici. Legenda Juventusa voli Rolling Stonese, a čak je i jednom bio s Jaggerom i Richardsom na pozornici. Također, poput Messija, voli slušati i Oasis.

Još jedan penzionisani igrač David Beckham ipak se ne ne može pohvaliti dobrim muzičkim ukusom. Iako se o njemu ne raspravlja, dojma smo kako je Becks mogao bolje od Selene Gomez, Jonas Brothersa i Justina Biebera.