Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tačan broj mrtvih u poplavama u Makedoniji još nije utvrđen (VIDEO)

poplave makedonija tetovo

Tačan broj poginulih i povrijeđenih u nevremenu koje je zahvatilo područje Tetova biće utvrđen tokom dana, saopštila je policija u ovom mjestu.

U sinoćnjem nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i Pološki region poginulo je najmanje pet lica, a 11 je povrijeđeno, navode iz policije, dok mediji javljaju da je najmanje 30 povrijeđeno.

Policija navodi da je u bujici poginulo jedno muško dijete iz naselja Golema Rečica, a da su u klizištu u selu Šipkovica stradala četiri lica, među kojima je jedna četrnaestogodišnja djevojčica.

Tetovo i okolinu juče je u popodnevnim časovima zahvatilo jako nevrijeme koje je za kratko vrijeme izazvalo haos u saobraćaju i veliku materijalnu štetu.

Izlila se i rijeka Pena, koja prolazi pored Tetova, pa je za veoma kratak period grad bio preplavljen bujicom i blatom. Vjetar je po gradu lomio i čupao drveće.

Pojedina mjesta, posebno selo Šipkovica, odsječeni su od svijeta. U raščišćavanju, osim mehanizacije iz Tetova, učestvuje vojska i Direkcija za spasavanje.

Veliki broj ljudi ostao je bez krova nad glavom, uglavnom zbog klizišta.

Makedonski premijer Nikola Gruevski i gradonačelnik Tetova Teuta Arifi posjetili su tetovsko naselje Golemu Rečicu, gdje je šteta najveća.

Nevrijeme u Makedoniji pričinilo je štetu i na području Pelagonijskog regiona, posebno u opštinama Bitolj i Prilep.