BHT Premijer liga

Od tragičara do heroja: Zvonić donio pobjedu Veležu u mostarskom derbiju

velež-zrinjski

Četiri minute prije kraja Velež dolazi do gola vrijednog pobjede i bodova. Strijelac je bio Denis Zvonić. Ovo je njegov drugi gol u mostarskim derbijima, i to nakon što je ljetos Pod Bijelim brijegom bio tragičar i postigao autogol

Početak meča protekao je u opreznoj igri na obje strane, a vrijedno pomena je tek poigravanje Zeljkovića koje Mandić nije uspio kazniti u 16. minuti. Po jednu dobru priliku mostarski rivali propustili su do odlaska na odmor. Prvo je Bobića namučio Mandić, a kasnije je Fajić zakasnio na asistenciju Brandaa. Mreža se nije tresla.

Nastavak je donio veliku borbu, igralo se bolje nego tokom prvog dijela, ali su prilike izostale. Tek da se zabilježi pokušavali su Ćosić, Behram i Bandao, dok je jedinu ozbiljnu akciju gostiju u tom period prozreo Bobić i reagovao ispred Šovšića.

Četiri minute prije kraja Velež dolazi do gola vrijednog pobjede i bodova. Strijelac je bio Denis Zvonić. Ovo je njegov drugi gol u mostarskim derbijima, i to nakon što je ljetos Pod Bijelim brijegom bio tragičar i postigao autogol.

Velež: Bobić, Manev, Zeljković, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Urdinov.

Zrinjski: Brkić, Zlomislić, Šović, Barbarić, Stojkić, Jakovljević, Ibanez, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Radnik je na Tušnju savladao Tuzla City sa 0:3.

Meč je počeo otvoreno s obje strane. Domaći su imali dobru priliku preko Ubiparipa, dok su gosti zaprijetili preko Hasanovića, ali Kojić spašava domaćine.

Do kraja poluvremena još po jedna prilika na obje strane, ali Zlatković i Peco su bili neprecizni.

U nastavku prvi prijete domaćini u 56. minuti preko Ubiparipa. Pet minuta kasnije šansa za goste, u prilici je bio Đurić.

Ipak u 75. minuti zatresla se mreža na Tušnju. Radnik je došao u vodstvo pogotkom Demira Pece. Sedam minuta kasnije Karić pogađa za 0:2, a u 90. minuti Posinković pogađa za 0:3, što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

Borac je upisao rutinski trijumf na gostovanju kod Zvijezde 09.

Prvo poluvrijeme je ponudilo slab fudbal. Gosti su imali više loptu u svome posjedu, a uspjeli su postići pogodak iz jedine prave prilike u prvom poluvremenu. U 35. minuti Crnov je pogodio za 0:1.

Nakon drugog gola gostiju, na terenu se nije dešavalo apsolutno ništa i Borac je upisao nova tri boda, dok Zvijezda 09 tone sve dublje.