Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upozorenje angele merkel

Odgođena odluka o nastavku fudbalske sezone u Bundesligi

Chinese President Xi Jinping in Wuhan

Merkel se danas sastala sa 16 guvernera saveznih pokrajina i upozorila da još uvijek postoji opasnost da bi se broj oboljelih od COVID-19 mogao povećati

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala da će se odluka o tome može li se Bundesliga nastaviti, nakon prekida zbog globalne pandemije koronavirusa, odgođena za srijedu naredne sedmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rukovodstvo Njemačke fudbalske lige (DFL) nadalo se da će se ligaške utakmice u prvom i drugom rangu takmičenja igrati bez publike već od 9. maja.

Međutim, Merkel se danas sastala sa 16 guvernera saveznih pokrajina i upozorila da još uvijek postoji opasnost da bi se broj oboljelih od COVID-19 mogao povećati, ako se prerano ublaže represivne mjere za suzbijanje širenja virusa.

“Moramo učiniti sve što možemo kako bismo osigurali da se ne vratimo na početak borbe s virusom”, istakla je Merkel.

Najavila je da zabrana velikih javnih okupljanja ostaje na snazi do kraja augusta.

Prva i druga Bundesliga prekinute su 13. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. U elitnom razredu njemačkog fudbala do tog trenutka bilo je odigrano 25 kola, a lidersku poziciju na tabeli držao je minhenski Bayern s 55 bodova, četiri više od drugoplasirane Borussije Dortmund.