zaključak van snage

U RS-u skinuta zabrana s neograničene kupovine brašna, šećera, ulja, soli…

tropic lanac

Pomenuti zaključak odnosio se na ograničenje kupovine brašna, kuhinjske soli, ulja, šećera, sredstava za održavanje lične higijene i sredstava za održavanje higijene predmeta i prostora

Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak o stavljanju van snage zaključka o ograničenju kupovine pojedinih proizvoda od 22. marta 2020. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pomenuti zaključak odnosio se na ograničenje kupovine brašna, kuhinjske soli, ulja, šećera, sredstava za održavanje lične higijene i sredstava za održavanje higijene predmeta i prostora.

Republički štab donio je i zaključak o dopuni zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske u dane prvomajskih praznika, kojim se dozvoljava izvođenje kućnih ljubimaca, najviše do 200 metara udaljenosti od mjesta stanovanja, uz obavezno pridržavanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja, u trajanju do 20 minuta, u sljedećim periodima: 1. maja od 22 do 23 časa, 2. maja od 22 do 23 časa i 3. maja od 20 do 21 čas.

Republički štab za vanredne situacije donio je i zaključak o dozvoli kretanja na teritoriji Republike Srpske u dane prvomajskih praznika prema kojem se u dane prvomajskih praznika, od 1. do 3. maja 2020. godine u periodu od 17 do 18 časova dozvoljava kretanje djeci sa smetnjama u razvoju u pratnji roditelja, staratelja ili drugog lica, uz obavezno pridržavanje mjera zaštite (nošenje maske i rukavica).

Štab je ranije donio zaključak kojim se tokom prvomajskih praznika u RS-u uvodi prošireni policijski čas od 1. do 3. maja, i to u periodu od 12 do pet sati ujutru narednog dana.