Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odgovor na optužbe: Općina Centar pomogla FK Sarajevo sa više od milion KM

fk sarajevo

Opredjeljenje načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića je podrška sportu, koja ni do sada nije izostala, te da se u okviru te pomoći kroz projekte podrži i FK Sarajevo. U prilog tome govori i činjenica da je od 2014. godine do danas iz budžeta Općine Centar na ime podrške FK Sarajevo uplaćeno 146.832,50 KM, saopćeno je iz Općine Centar u odgovoru na informacije koje su se pojavile u medijima da načelnik te općine želi da “otjera FK Sarajevo iz Općine Centar”.

Dodaju da su putem JU Centar za sport i rekreaciju koja upravlja stadionom Koševo koji je u vlasništvu Općine, od 2014. godine do danas FK Sarajevo, kroz sufinansiranje dijela korištenja termina stadiona na Koševu, pomogli sa 1.014.986,48 KM.

– Visoki prioritet načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića je dovođenje Olimpijskog stadiona ”Asim Ferhatović Hase” na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice i to je direktna pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo i društvenoj zajednici – stoji u saopćenju.

Kada je u pitanju finansijska pomoć u narednom periodu, Općina Centar je zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo obezbijedila milion maraka koji će biti utrošeni za modernizaciju stadiona ”Koševo” i njegovo opremanje kako bi se ispunile norme FIFA-e i UEFA-e za odigravanje međunarodnih utakmica. Navedenim sredstvima će se finansirati radovi na terenu, pojačavanju rasvjete, te opremanju sobe za obezbjeđenje.

– Žao mi je što se zbog visokih političkih opterećenja pojedinih ljudi, pa i iz sporta, od jednog drveta ne vidi šuma. Ovo što se dešava, dešava se u političkom prostoru i žao mi je što se sport politizira. Od ovakve vrste politizacije sport može imati samo štetu, a nikako korist – rekao je Ajnadžić.

U budžetu Općine Centar za 2018. godinu čiji je predlagač općinski načelnik, a o kojem će se očitovati vijećnici, na stavci „Podrška sportskim udruženjima“, planirana su sredstva i za FK Sarajevo, navodi se.