Ostali sportovi

Na Jahorini predstavljen EYOF 2019. i maskota “Groodvy”

15/12/2017

Evropski zimski omladinski olimpijski festival – EYOF 2019. i maskota tog olimpijskog događaja ”Groodvy” predstavljeni su danas na planini Jahorina, na kojoj je i zvanično otvorena zimska sezona.

Predstavljanje su prisustvovali mališani iz osnovnih škola ”Sveti Sava” iz Istočnog Sarajeva i ”Grbavica” iz Sarajeva, koji su imali priliku da se druže i slikaju s ”Groodvyjem”, te učestvuju u igrama koje su organizatori osmislili za ovaj događaj.

Glasnogovornica EYOF-a 2019. Jovana Beribaka u izjavi za Fenu naglašava da je cilj manifestacije bio druženje i upoznavanje djece, te prezentacija Jahorine i zimskog olimpijskog festivala koji će 2019. godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

– Organizovali smo igre za najmlađe, koje će nažalost zbog loših vremenskih uslova biti održane u zatvorenom prostoru, a ovo su prvi koraci predstavljanja EYOF-a 2019. u sklopu zimske sezone – kazala je Beribaka.

Dodaje da će tokom zimske sezone ”Groodvy” često posjećivati bh. planine i družiti s djecom, te predstavljati EYOF 2019 i kapacitete naših planina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.