Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Abdulah Skaka

“Nismo zaboravili organizovati velike događaje, Sarajevo je spremno za EYOF”

abdulah_skaka_halilovic

Grad Sarajevo bit će spreman za doček više hiljada sportista, članova delegacija, gostiju i stranih turista koji će doći na Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) 2019.

Grad Sarajevo bit će spreman za doček više hiljada sportista, članova delegacija, gostiju i stranih turista koji će doći na Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) 2019, koji će se održati od 9. do 16. februara, potvrđeno je danas nakon sastanka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake sa čelnicima brojnih institucija, javnih preduzeća i kompanija koje su uključene u organizaciju velikog sportskog događaja, te svečane ceremonije otvaranja za Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“.

Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo završnim pripremama te najavili dodatne napore da se Grad Sarajevo predstavi u najboljem svjetlu, saopšteno je nakon sastanka.

”EYOF nije lični projekat koji se veže za moje ime, samo zajednički možemo uspjeti i kreirati nova sjećanja za nove generacije. Svako od vas je uložio mnogo napora i želim pozdraviti sve koji rade na ovom projektu”, rekao je Skaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naglasio je da akcija čišćenja grada Sarajeva uoči EYOF-a ima za cilj okupiti sve one koji žele biti dio ovog velikog projekta.

”Želimo poslati poruku da nismo zaboravili organizirati velike događaje, a 2019. godinu želimo pamtiti kao nešto posebno. Zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na podršci simulaciji dolaska takmičara delegacija”, kazao je, između ostalog, Skaka.

EYOF 2019. će u Sarajevu okupiti više od hiljadu takmičara, blizu 750 članova delegacija iz 46 evropskih država, te više od 150 akreditiranih novinarskih ekipa i hiljade volontera iz cijele države.