Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bundesliga

Odluka pada u Njemačkoj, najdramatičnije će biti u Dortmundu i Stuttgartu

haaland

Bayern je prvak, u Ligu prvaka s njim će Dortmund i Leverkusen koji je pronašao formu kad je bilo najvažnije

Svih devet utakmica (od 15:30) posljednjeg kola Bundeslige biće odigrano danas. Prvak se zna odavno, jedan putnik u drugu ligu također te tri od četiri učesnika Lige prvaka. No, zadnje kolo ipak neće proći bez drame.

Bayern je prvak, u Ligu prvaka s njim će Dortmund i Leverkusen koji je pronašao formu kad je bilo najvažnije, niko ispod sedmog mjesta nema šanse za Evropu, a iz lige ispada Gurth i najvjerovatnije Arminia Bielefeld. Za četvrto mjesto, zadnje koje vodi u Ligu prvaka, najveći favorit je Leipzig, kojemu će za to trebati samo bod kod otpisane Arminije.

Eventualnom kiksu Leipziga nada se Freiburg kojemu za senzacionalni ulazak u LP, uz kiks Leipziga, treba i pobjeda u Leverkusenu, što neće biti lako. Freiburg će tako najvjerovatnije u Evropa ligu, a sa sobom će povesti Union ili Koln, ovisno o njihovim rezultatima.

Najdramatičnije će biti u Dortmundu i Stuttgartu, gdje će se rasplesti borba za ostanak. Rasterećena Borussia je domaćin Herthi kojoj je za ostanak dovoljan i bod, ali do njega će teško doći jer će se Erling Haland sigurno željeti oprostiti od navijača kojim golom, a Borussia je ionako najbolja kad ne igra ni za što.

Stuttgart dočekuje Koln i mora ga dobiti i nadati se da će Hertha izgubiti. Naime, ove dvije ekipe dijele tri boda, s time da Stuttgart ima bitno bolju gol-razliku i u slučaju jednakog broja bodova bi ostao u ligi. Ako se to ne dogodi, Stuttgart će igrati doigravanje za ostanak, osim ako ne izgubi, a Arminia protiv Leipziga ne nadoknadi 15-ak golova u gol-razlici, što je naučna fantastika.

Bundesliga, 34. kolo, 15:30: Arminia – Leipzig; Augsburg – Greuther Furth; Bayer L. – Freiburg; Borussia (M) – Hoffenheim; Borussia (D) – Hertha; Mainz – Eintracht; Stuttgart – Koln; Union – Bochum; Wolfsburg – Bayern.