delegacija fss u sarajevu

Piksi Stojković: Ulica u Beogradu nosit će ime po Ivici Osimu

piksi musovic

Sa Osimom je imao fenomenalan odnos u reprezentaciji Jugoslavije

Izaslanstvo Fudbalskog saveza Srbije u Sarajevu je održalo sastanak s ambasadorom Republike Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem, a na kojemu je selektor “A” tima Dragan Stojković kazao kako će ulica u Beogradu dobiti ime po Ivici Osimu.

Prije polaska u Narodno pozorište na komemoraciju u povodu smrti Ivice Osima, Stojković i zamjenik predsjednika FSS Nenad Bjeković posjetili su srbijansku ambasadu u Sarajevu, saopćeno je na službenoj internetskoj stranici Fudbalskog saveza Srbije.

“Uoči puta za Sarajevo, imao sam razgovor s čelnim ljudima Grada Beograda i gotovo je izvjesno da će jedna od ulica u našoj prijestonici dobiti ime po legendarnom Ivici Osimu. On je to apsolutno zaslužio i drago mi je što će se Beograd i Srbija jednom divnom čovjeku i fantastičnom nogometnom stručnjaku odužiti na adekvatan način. Samo da budemo strpljivi, poznato je da mora proći tri godine od smrti da bi se ušlo u proceduru oko imena ulice”, kazao je Stojković.

Sa Osimom je imao fenomenalan odnos u reprezentaciji Jugoslavije.

“Ovo je tužan trenutak za sve nas koji smo voljeli Ivicu Osima. Bio je veoma šarmantna osoba, čovjek koji je plijenio znanjem, stavom i karizmom. Netko tko je zaista zadužio nogomet u bivšoj zemlji i ostavio dubok trag u inostranstvu. Njegova trenerska karijera bila je impresivna, ostat će mi zauvijek urezano u sjećanju sve ono što nam je pokazivao na treninzima i način na koji je radio s nama u reprezentaciji”, navodi Stojković.

Dodao je kako je Osim bio kosmopolit koji je bio voljen gdje god da dođe.

“On se lijepo osjećao i u Zagrebu i u Beogradu i u Skoplju, Ljubljani, Titogradu, Novom Sadu, Prištini i svuda su ga voljeli. Ukratko rečeno, bio je Jugosloven. Doći u Sarajevo i odati mu posljednju poštu najmanje je što možemo učiniti za jednog takvog čovjeka otvorenog srca. ‘Švabo’ je to zaslužio svojom pojavom, likom i djelom”, zaključio je Stojković.