Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović: Dat ćemo sve od sebe da osvojimo titulu, ali ne zavisi sve od nas

trening_zeljo_derbi_dh (1)

Fudbaleri Željezničara sutra na stadionu ”Grbavica” dočekuju ekipu Travnika u susretu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Predstojeći duel Željezničara i Travnika će biti 30. međusobna utakmica ta dva tima u okviru bh. takmičenja. ”Željo” je slavio petnaest puta, Travnik devet, a pet mečeva je završilo remijem.

Željezničar je remijem protiv Sarajeva u prošlom kolu osigurao nastup u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni i pokušat će u posljednja dva kola osvojiti titulu prvaka. ”Plavi” se trenutno nalaze na drugom mjestu ligaške tabele, s bodom zaostatka za Sarajevom.

Trener Željezničara Milomir Odović zadovoljan je polusezonom u kojoj njegov mladi tim nije imao poraza, te ističe da mu je posebno drago što se u ekipu vračaju standardni prvotimci Memija i Beganović, koji su propustili utakmicu protiv Sarajeva zbog reprezentativnih obaveza.

– Protiv Travnika moramo biti stopostotno fokusirani. Zadovoljan sam polusezonom u kojoj smo dosta napredovali, ali moramo nastaviti s dobrim radom. Drago mi je što su ponovo sa nama Memija i Beganović, koji će nadomjestiti nedostatak Hasanovića, Zeljkovića i Turkovića – izjavio je Odović na današnjoj konferenciji za medije.

Trener ”plavih” dodaje da će Željezničar do kraja sezone dati sve od sebe da osvoji novu titulu prvaka, ali da dosta toga ne zavisi od njegovog tima.

– Mnogo toga zavisi od Viteza koji dočekuje Sarajevo na svom terenu. Mi ćemo gledati da pobijedimo Travnik, ali pratit ćemo i rezultat iz Viteza – podcrtao je Odović.

Mladi veznjak Željezničara Amir Hadžiahmetović, koji je ocijenjen kao jedan od najboljih igrača derbija protiv Sarajeva, vjeruje da je Željezničar kvalitetniji od Travnika, ali upozorava da ekipa to mora pokazati na terenu.

– Ako ispunimo trenerove zahtjeve pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Zadovoljan sam svojim nastupima u posljednje vrijeme, a sada moram trenirati još jače. Na derbiju sam bio posebno motivisan i zato sam igrao dobro – zaključio je Hadžiahmetović.

Željezničar i Travnik će igrati utakmicu 29. kola Premijer lige BiH u subotu, 22. maja na stadionu ”Grbavica” s početkom u 17.00 sati.