Odović: Iskoristili smo pad koncentracije Mađara

zeljeznicar-ferencvaros4

Fudbaleri Željezničara pobijedili su mađarski Ferencvaroš rezultatom 2:0 u revanš utakmici drugog pretkola Evropske lige na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Nakon pobjede od 1:0 u prvoj utakmici u Budimpešti prošle sedmice, viceprvak BiH i ovoga puta je savladao “na papiru” favorizovanog protivnika.

U meču u kojem su oba tima imala svoje prilike za postizanje pogotka bolje su se snašli domaći igrači, koji su do prvog gola došli u 23. minutu preko iskusnog Zorana Kokota.

Iako su Mađari pokušavali da preokrenu rezultat u svoju korist, Željezničar se uspješno branio tokom cijelog meča. U drugom poluvremenu Ferencvaroš je zaigrao dosta ofanzivnije i stvorio nekoliko prilika za izjednačenje, ali Mađari nisu bili precizni.

U sudijskoj nadoknadi konačan rezultat je postavio Ognjen Đelmić, koji se našao sam pred gostujućim golmanom nakon odličnog ispucavanja golmana Željezničara Marijana Antolovića. Lopta je preskočila cijeli zadnji red Mađara, a iskusni Đelmić nije imao poteškoća da postigne drugi gol za Željezničar.

Trener Željezničara Milomir Odović je zadovoljan igrom svog mladog tima koji je savladao iskusnijeg i finansijski moćnijeg protivnika.

“Ferencvaroš je dosta iskusniji tim ali mi smo odigrali kvalitetno i na kraju zasluženo pobijedili. Iskoristili smo pad koncentracije Mađara, što je na kraju odlučilo pobjednika”, izjavio je Odović nakon utakmice.

S druge strane trener Ferencvaroša Thomas Doll za neuspjeh svog tima okrivio je kvalitet mađarske lige, te nezalaganje svojih igrača.

“Ovakav pristup igri i nezalaganje su možda dovoljni u mađarskoj ligi, ali sigurno ne za nastup u evropskim takmičenjima. Moji igrači nisu igrali srcem i to je presudilo. U svakom slučaju želim čestitati Željezničaru na pobjedi i zaželit mu sreću u nastavku takmičenja” rekao je Doll.

Željezničar će u trećem pretkolu Evropske lige igrati protiv Standarda iz Liegea.