Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović: Nadam se da Kvesić i Bajić neće otići

odovic antolovic pres malta8

Fudbaleri Željezničara u četvrtak će odigrati revanš susret 1. pretkola Evropske lige protiv malteškog Balzana.

Prvi meč na Malti završen je s 2:0 u korist viceprvaka Bosne i Hercegovine, a strateg Plavih Milomir Odović upozorio je na današnjoj konferenciji za medije da revanš susret ipak treba odigrat u maksimalnom angažmanu i s dozom opreza.

odovic antolovic pres malta4

“Znamo šta možemo očekivati od Balzana u ovom susretu. U svakom slučaju očekujem maksimalni angažman igrača i plasman u naredno kolo takmičenja. Vjerujem da možemo nametnuti našu igru i ponovo pobijediti, ali ne treba se opustiti i potcijeniti protivnika”, izjavio je Odović.

Trener Željezničara ističe da je ekipa u posljednje vrijeme intenzivnije trenirala jer se priprema i za novu sezonu Premijer lige BiH u kojoj se ponovo želi boriti za sami vrh ligaške tabele, te da ga raduje povratak Kerima Memije u ekipu.

Na pitanje hoće li Željo zadržati Kvesića i Bajića, Odović je kazao:

“Nadam se da neće. Poštujem odluke kluba, oni vode računa o tom finansijskom efektu. U ovom trenutku, mi smo zaokružili igrački kadar”.

Kapiten i golman tima sa Grbavice Marijan Antolović nije imao mnogo ”posla” u prvom meču na Malti, a nada se da će se isto ponoviti i u revanšu. Ipak, naglasio je da protivnika treba poštovati.

odovic antolovic pres malta5

“Nadam se da opet neću imati mnogo posla, te da ćemo uz maksimalni angažman pobijediti i još jednom pokazati da smo kvalitetnija ekipa. Sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje”, rekao je Antolović.

Revanš susret između Željezničara i Balzana će biti odigran u četvrtak na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u 21.15 sati.

Samo jedan defanzivac

Olivier Spiteri, trener gostujućeg sastava, nije pokazivao optimizam uoči revanša. Kazao je kako će njegov tim sutra nastupiti desetkova, sa samo jednim klasičnim odbrambenim igračem.

odovic antolovic pres malta7

“Oporavio nam se samo jedan od četvorice povrijeđenih igrača. S druge strane, neke igrače moramo sačuvati za start našeg prvenstva. Ipak, nismo došli na izlet, već da igramo utakmicu. Potrudit ćemo se da pružimo što bolju partiju”, kazao je Spiteri.