Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Odović: Pobjedom bi mnoge stvari došle na svoje

odovic

Naglasio je da poraz u derbiju nije ostavio trag na ekipu Željezničara, te da se ekipa već okrenula novim izazovima

Fudbelari Željezničara u nedjelju na stadionu Grbavica dočekuju ekipu Tuzla Cityja, u susretu 17. kola Premijer lige BiH, javlja Fena.

Nakon poraza u gradskom derbiju protiv Sarajeva (2:1), Željezničar dočekuje Tuzlake pod imperativom pobjede, a trenera Milomira Odovića očekuje težak zadatak da od povredama i suspenzijama desetkovane ekipe sastavi najbolji mogući tim koji će izaći na teren i donijeti “plavima” prijeko potrebnu pobjedu.

Odović je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da Željezničar očekuje važan meč, te da je ekipa pod imperativom pobjede.

– Pobjedom bi mnoge stvari došle na svoje. Činenica je da imamo kadrovskih problema, ali igrači koji su na raspolaganju su spremni i motivisani, tako da se možemo nadati pobjedi. Imat ćemo dva taktička treninga. Igrači se još uvijek privikavaju na moj način razmišljanja. Treba nam kontinuitet, da igrači koji zadovoljavaju ostanu, a da se nadogradimo s nekoliko novih igrača – kazao je Odović.

Naglasio je da poraz u derbiju nije ostavio trag na ekipu Željezničara, te da se ekipa već okrenula novim izazovima.

– Igrači su na derbiju pokazali volju i tu im se ne može ništa zamjeriti. Protiv Tuzla Cityja osim motivacije morat ćemo pokazati i kvalitet da bi došli do pobjede. Još ćemo vidjeti ko će se nametnuti, izabrat ćemo najspremnije – podvukao je Odović.

Dodao je da o prijelaznom roku još uvijek ne razmišlja, te da se misli cijelog tima sada usmjerene samo na meč protiv Tuzla Cityja.

Susret se igra u nedjelju od 16.30 sati.