Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović: Poštujem Velež, ali nama treba pobjeda

odovic

Nogometaši Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Veleža, u meču petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar nakon pobjede i remija u gostima želi nastaviti s dobrim nastupima te protiv Veleža doći do drugog trijumfa u sezoni.

Trener Milomir Odović očekuje dobru utakmicu i nada se da će se njegovi igrači, uz podršku navijača, na kraju radovati.

[pull_quote_right]Susret Željezniča – Velež igra se u nedjelju na Grbavici od 17 sati[/pull_quote_right]

– Sastaju se dva kluba s velikom tradicijom. U ovom trenutku objema ekipama su bodovi izuzetno važni. S obzirom na to da smo nakon eliminacije iz Evropske lige na dva gostovanja ostali neporaženi, uspjeli smo se vratiti na pravi kolosjek. Nadam se da ćemo protiv Velaža ponoviti takav pristup – kazao je Odović na pres-konferenciji.

Dodao je da su svi igrači zdravi, ali da nije siguran za koju minutažu će biti spreman Hadžiahmetović.

– Imam veliki respekt prema Veležu, ali sve je do nas. Moramo dobro odigrati i nastaviti s kontinuitetom takvih igara, a rezultat će doći – kazao je trener Željezničara.

Golman Vedran Kjosevski, koji je stajao na golu Željezničara u Širokom Brijegu nakon isključenja Marijana Antolovića, također očekuje težak meč, ali vjeruje u pobjedu.

– Bit će mnogo teže nego što se očekuje. Mislim da stanje na tabeli ne pokazuje stvarnu sliku Veleža. Međutim oni dolaze na naš stadion, mi smo favoriti i ne bježimo od toga te se nadamo da ćemo pobijediti – kazao je Kjosevski.