Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američki bokser zatražio od Putina rusko državljanstvo

roy-jones-jr-1024

Američki bokser, reper i glumac Roy Jones Junior (46) zatražio je od Vladimira Putina rusko državljanstvo kako bi pomogao u zatopljavanju narušenih odnosa između Rusije i SAD.

Roy Jones Junior i ruski predsjednik sastali su se u Sevastopolju na poluotoku Krim kojeg je Rusija anektirala prošle godine. Bivši svjetski prvak je doputovao na Krim gdje će ovoga vikenda biti poseban gost u bokserskom showu ‘The Battle of Mount Gasfort” koji će se održati u Jalti. Jones Junior i Putin, koji je poznat kao ljubitelj borilačkih sportova, razgovarali su više od pola sata.

Roy Jones Junior  Putin

“Volim Rusiju i ruski narod. Vjerujem kako bi ovim potezom pomogao da se odnosi između Rusije i SAD poprave,” kazao je poznati američki boser koji je nakon sastanka s Putinom predao i službeni zahtjev za dobivanje državljanstva.

Jones Junior je naglasio kako njegov potez nije politički motiviran i kako nema namjeru odreći se američkog državljanstva.

Roy Jones Junior je ušao u istoriji kao prvi bokser u 106 godina koji je od prvaka u srednjoj kategoriji došao do naslova prvaka u teškoj kategoriji. Prije njega to je uspjelo Bobu Fitzsimmonsu daleke 1897. godine. Jones Junior je naslov u teškoj kategoriji po WBA verziji osvojio 2003. godine nakon što je u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudaca svladao branitelja naslova Johna Ruiza. Tada je postao i tek drugi boksač u povijesti s naslovom svjetskog prvaka u teškoj i poluteškoj kategoriji.

Tako se pridružio legendarnom Michaelu Spinksu, kome je to uspjelo 1985. godine.