Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović pred duel sa Slobodom: Igramo protiv ekipe u zamahu

odovic
Foto: EPA/TAMAS KOVACS HUNGARY OUT

Nakon prvenstvene pauze zbog utakmice nacionalne selekcije, 7. kolo nogometne BH Telecom Premijer lige odigrat će se u srijedu, a na Grbavici će se sastati Željezničar i Sloboda.

Očekuje se zanimljiva utakmica u kojoj će oba rivala ići na pobjedu.

Trener Željezničara Milomor Odović na pres-konferenciji je kazao da njegova ekipa ima imperativ da odigra dobro i zabilježi pozitivan rezultat.

– Igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe, koja je u zamahu. Smatram da će i u ovoj utakmici, kao i većini na Grbavici, sve zavisiti od nas, ali se bez ozbiljnog pristupa ništa ne može garantovati. S obzirom na termin utakmice nadam da će biti dovoljno naših navijača, koje moramo uvjeriti da zaslužujemo njihovo povjerenje – kazao je Odović.

Stručni štab Željezničara će imati dosta problema pred ovu utakmicu. Zbog žutih kartona pravo nastupa nemaju Kerim Memija, Dženis Beganović i Aleksandar Kosorić dok su pod upitnikom nastupi lakše povrijeđenih Dejana Uzelca i Enisa Sadikovića.

Željezničar i Sloboda su se dosad u bh. prvenstvu sastali 36 puta, a Željezničar je nešto uspješniji jer ima pet pobjeda više. U susretima na Grbavici Željeničar je u 18 susreta slavio čak 13 puta.

Utakmica Željezničar – Sloboda bit će odigrana u srijedu od 18.30 sati.