Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan završni kamp Akademije FK Sarajevo u Visokom

akademija fk sarajevo visoko zavrsni kamp14

Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo organizovala je završni kamp za dječake rođene 2002. i 2003. godine u periodu od 12. do 16. juna u Visokom, a učešće se uzeli dječaci koji su prethodno selektovani u Visokom, Ključu, Maglaju i Lukavcu.

Za vrijeme trajanja samog kampa, odrađen je veliki broj treninga, te odigrano nekoliko prijateljskih utakmica. Čelnici Akademije FK Sarajevo bili su itekako zadovoljni nakon završetka kampa.

“Izuzetno sam zadovoljan održanim završnim kampom u Visokom. Prethodno, na četiri selektivna kampa, na kojima je učestvovalo 120 dječaka, izvršili smo odabir 25 onih najboljih koji su učestovali na našem kampu u Visokom. Sigurno je da veliki broj njih ima potencijal i zaslužuju da ih i u narednom periodu pratimo, a već smo u procesu detaljne analize video materijala iz Visokog, te testiranja, nakon čega ćemo donijeti konačnu odluku ko će od njih u Akademiju FK Sarajevo”, kaže Almir Hurtić, šef Akademije FK Sarajevo.

Uspješna organizacija kampa omogućena je zahvaljujući saradnji sa partnerima, koji su imali značajan doprinos u samoj realizaciji.

“Koristim priliku da se zahvalim Općini Visoko, na čelu sa načelnicom Amrom Babić, Franjevačkom samostanu Visoko, gdje su naši polaznici imali odlične uslove, te našem partnerskom klubu NK Bosna Visoko sa svojim osobljem, koji su zaista uložili veliki trud kako bi se završni kamp Akademije FK Sarajevo realizovao uspješno i na jednom velikom nivou”, rekao je šef odjela za skauting Bordo kluba, Adnan Čorbo.

Na posljednjem danu kampa, u Multimedijalnom centru Prijeko, upriličena je kraća svečanost, na kojoj je polaznicima kampa održana prezentacija FK Sarajevo, te su uručeni prigodni pokloni i nagrade svima onima koji su zaslužni za održavanje kampa, kao i talentovanim dječacima, koji su u proteklim danima vrijedno trenirali.