Izabran i nadzorni odbor

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine FK Željezničar

zdenko jelic- fkzeljeznicar-Armin Heric FKŽ (1)

Skupština FK Željezničar za novog predsjednika je izabrala Edina Cernicu, a za potpredsjednika izabran je Nedim Sijerčić

U hotelu Hills održana je prva, konstituirajuća sjednica Skupštine FK Željezničar, a novi delegati odabrali su i potvrdili rukovodstvo Kluba.

Dnevni red je usvojen jednoglasno, a potom je Adnan Kaljanac, predsjednik Komisije za izbor delegata prezentovao Izvještaj o radu Komisije za izbor delegata, odnosno pojasnio sve detalje o proteklom izboru novih delegata Skupštine FK Željezničar. Spisak delegata možete pogledati ovdje. Na sjednici je bilo prisutni 46 delegata.

Narednom tačkom, Skupština FK Željezničar izabrala je novog predsjednika i potpredsjednika Skupštine FK Željezničar. Delegati su za novog predsjednika odabrali Edina Cernicu, a za potpredsjednika Nedima Sijerčića.

Za razliku od ranijih saziva Skupštine, danas je odabrana Komisija za formiranje radnih tijela u Skupštini koja će u narednih 15 dana formirati radne grupe za pomoć u radu FK Željezničar. Grupe će biti sastavljene od delegata u Skupštini, ali je moguće da i drugi članovi Kluba budu u grupama.

Delegati su odabrali novi Nadzorni odbor FK Željezničar, a nakon predstavljanja izabrani su Džermin Pašić, Edis Kovačević i Elvir Kosovac.

Uslijedio je Izvještaj o radu Upravnog odbora za protekli period koji je prezentovao Nazif Hasanbegović, predsjednik UO. Delegati su opširnim izvještajem informisani o svim detaljima funkcionisanja Kluba i finansijama za protekli period. Delegati su aktivno učestvovali, postavljali brojna pitanja na koja je predsjednik Hasanbegović odgovarao.

Nakon toga su delegati dopunili Upravni odbor koji je sada u sazivu: Nazif Hasanbegović, Kerim Karavdić, Ilijas Kovačević, Kenan Ademović, Fuad Zukić, Kerim Balić, Oro Ibrišimović, Borislav Goić, Saudin Novalić, Bakir Sadović i Mustafa Nurko.

Skupština FK Željezničar: Govorilo se i o strategiji Kluba u naredne četiri godine (Armin Herić, www.fkz.ba)

Naredna tačka Dnevnog reda ticala se revizije rada Kluba, a zatim se govorilo o strategiji Kluba u naredne četiri godine. U narednom periodu bit će formirana radna grupa za izradu strategije, a to je u osnovi stabilizacija finansijski, infrastrukturno i organizaciji Kluba, te poboljšanje uslova treniranja Omladinske škole u infrastrukturnom i stručnom organizacijskom smislu.

Prema posljednjoj tačci Dnevnog reda usvojen je zaključak da novi Nadzorni odbor izvrši kontrolu rada Upravnog odbora za period juli – septembar 2021. godine.

Za kraj, Skupština je zauzela stav da će aktivnim radom i strategijom oslanjanja na svoju Omladinsku školu vratiti Plavu lokomotivu na pravi kolosijek.

FK Željezničar je na današnju sjednicu pozvao sve predsjednike kluba od 1996. godine.