Ilidža

Održani seminari za sudije i posmatrače suđenja Premijer lige BiH

sudije – nsbih

Sudije i asistenti sudija su u subotu odradili test iz poznavanja pravila igre, a u nedjelju fitness test, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

Seminari za sudije i posmatrače suđenja BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu održani su proteklog vikenda u hotelu „Hills“ na Ilidži.

”Sudije i asistenti sudija su u subotu odradili test iz poznavanja pravila igre, a u nedjelju fitness test. Tokom seminara arbitri su imali priliku da pogledaju video prezentacije na kojim su prikazani: timski rad sudija, ofsajd situacije, šta se podrazumijeva kao izgledna prilika za postizanje pogotka, kao i obećavajući napad, igranje rukom, te odluke u kaznenom prostoru”, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Analizirano je i suđenje u jesenjem dijelu prvenstva.

”Posmatračima su pored analize rada u prethodnoj polusezoni, održana predavanja o sljedećim temama: ‘Analiza situacija sa utakmica, i uticaj na ocjenu’, ‘Igranje rukom’ i ‘Odluke u kaznenom prostoru’. Kontrolori su takođe odradili test iz poznavanja pravila fudbalske igre”, istakli su iz N/FS BiH.

Utakmicama 20. kola narednog vikenda počet će drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.