Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nizak udarac

Odvratan potez igrača Milana nakon tučnjave s igračima Lazija

milan lazio (2)

U centru pažnje bili su Laziov Acrebi, te Milanov dvojac Kessie i Bakayoko

Milan je sinoć u velikom derbiju Serije A s minimalnih 1:0 savladao rimski Lazio. Možda čak i utakmica sezone za oba tima, kada je konačni plasman, odnosno borba za Ligu prvaka u pitanju.

Gol odluke zabio je Kessi u 79. minutu iz penala, samo pet minuta nakon što je kapiten Lazia Senad Lulić napustio igru.

Lazio je ovim porazom skoro pa pokopao svoje šanse da se dočepa Lige prvaka iduće sezone.


Nakon sučeva posljednjeg zvižduka, nastao je totalni haos na terenu. U tučnjavi i jurnjavi po terenu, učestvovali su skoro svi igrači oba tima, većina pokušavajući da smiri situaciju i razvadi “zaraćene” pojedince. Jedan od onih koji je smirivao situaciju bio je i naš Lulić.


U centru pažnje bili su Laziov Acrebi, te Milanov dvojac Kessie i Bakayoko. Upravo su ova dvojica posljednje spomenutih napravila nešto što su u Italiji sinoć nazvali “odvratnim” činom.

Naime, uoči utakmice Acrebi je dao pomalo nesportsku izjavu koja je uvrijedila Milaneze, a ona je otprilike glasila da u Milanu nema pojedinca vrijednog pažnje i da je Lazio bolji tim. To je trebalo dokazati na terenu, a Acrebi i društvo to nisu uspjeli, naprotiv izgubili su. Na kraju su očito izgubili živce i došlo je do tučnjave nakon utakmice. Kada se haos na travnjaku smirio, Acrebi je u znak pomirenja razmjenio dres s Bakayokom. A, onda je uslijedio nizak udarac.

Bakayoko i Kessie su njegov dres uzeli i odnijeli pred svoje navijače pokazujući ga kao plijen nakon utakmice i tučnjave!

Taj je čin naišao na žestoku osudu u Italiji, društvene mreže su se “zapalili” od komentara. Poznati italijanski novinar i komentator beIN Sportsa Tancredi Palmeri sve je opisao jednom riječju: Odvratno.