Fudbal

Traže suspenziju Muse

Oglasili se iz Želje: Oštećeni smo u četiri utakmice

16/03/2021

Smatramo da ovakvom sudiji nije mjesto u fudbalu, a pogotovo ne u najvišem natjecanju u Bosni i Hercegovini - ističu iz Željezničara

Fudbalski klub Željezničar uputio je saopćenje u kojem tvrdi da je taj klub u protekle četiri utakmice oštećen pogrešnim sudijskim odlikama, što se drastično odrazilo na plasman na tabeli i borbu za trofeje.

Iz kluba navode da se u prve tri utakmice dogodilo više spornih situacija u kojima smatraju da su oštećeni, ali da se nisu oglašavali smatrajući ih sudijskim greškama “koje se jednostavno dese”. No, nakon utakmice protiv Olimpika u ponedjeljak na Grbavici, u kojem su gosti pobijedili sa 1:0, u klubu su odlučili da reaguju i od Nogometnog saveza BiH zatraže trajnu suspenziju glavnog sudije tog meča Matea Muse.

Ističu da Musa nije dosudio dva “očita” kaznena udarca te da je poništio “regularan” gol Željezničara.

– Ovakvo suđenje postavlja pitanje ko se bori za bodove, igrači ili sudije? Borba za evropska takmičenja mora da se odvija na zelenom terenu između igrača, a ne da o tome odlučuju sudije kao što je Mateo Musa. Smatramo da ovakvom sudiji nije mjesto u fudbalu, a pogotovo ne u najvišem natjecanju u Bosni i Hercegovini – ističu iz Željezničara.

Također dodaju da zbog TV prava javnost ne može vidjeti sporne situacije, ali ni kompletne video izvještaje s utakmica.

– Gdje su po uzoru na velike svjetske lige pregledi prvenstva, emisije i dio za sporne situacije, mišljenja stručnjaka? Javnost nije informisana o dešavanjima s utakmica, pogotovo je to apsurdno u vremenu kada se fudbal igra bez prisustva publike i s ograničenim brojem predstavnika medija. Smatramo da bi se prenosi utakmica trebali organizovati sa više kamera te da ukoliko organizator nije u mogućnosti da organizuje prijenos dopusti klubovima da organizuju prijenos ili snimanje utakmica – naglašavaju u ovom sarajevskom klubu i traže od Komiteta za sudije i suđenje trajnu suspenziju Matea Muse u m:tel Premijer ligi BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.