Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasili se sa Tušnja: Direktor Sarajeva izazvao je incident nakon utakmice

musemic husic selimovic

Nakon nemilih scena tokom i nakon utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva na Tušnju, oglasili su se iz FK Sloboda.

“FK Sloboda Tuzla je učinio sve da na najbolji način dočeka osvajača Kupa BiH u 2014. godini i aktualnog prvaka države. Na zelenom terenu se igra utakmica. Utakmica je bila prava takmičarska i još jednom pokazala podizanje kvaliteta nogometa u BiH. Uprava FK Sloboda je učinila sve kako bi se službeni predstavnici FK Sarajevo osjećali što je moguće bolje. Bili su smještene u VIP ložu na stadionu Tušanj odmah pored VIP lože u kojoj su smješteni predsjednik FK Sloboda i Uprava kluba.

Takmičarski duh i određeni trenuci na utakmici su izazivali veliko negodovanje navijača FK Sloboda koji su svoje neslaganje sa pojedinim odlukama sudija (prvenstveno se ovdje misli na selektivno disciplinsko kažnjavanje igrača na terenu, FK Sloboda je dobila 8 žutih kartona, FK Sarajevo 1 žuti karton) u par navrata iskazivali i neumjesnim porukama prema predstavnicima FK Sarajevo.

Gospodin Husić je u više navrata osobno tražio od pojedinih navijača da se okrenu prema zelenom terenu i prate utakmicu i da se prestanu obraćati prema VIP loži gdje su sjedili predstavnici FK Sarajevo u cilju sprječavanja eskalacije mogućih incidenata.

Na poluvremenu utakmice za predstavnike FK Sarajeva je bila organizirana i određena zakuska, osvježavajuća pića i voda te sendviči, a sve u cilju da se FK Sloboda pokaže kao pravi domaćin našim gostima iz Sarajeva.

Nemile scene koje su se desile početkom drugog poluvremena u režiji gostujućih navijača su bacile mrlju na jednu odličnu takmičarsku utakmicu. Srećom, brzom intervencijom pripadnika MUP-a TK i zaštitara agencije ”Securitas” spriječene su nemile scene koje ne želimo vidjeti na stadionu Tušanj niti na jednom stadionu u BiH.

I najvatreniji navijači FK Sloboda su ostali dostojanstveni iako su bili cijelo vrijeme provocirani i fizički napadnuti od navijača FK Sarajevo.

Incident nakon utakmice, koji se desio nakon što su službena lica napustila stadion Tušanj izazvao je svojim neprimjerenim i neodgovornim ponašanjem direktor i službeni predstavnik FK Sarajevo.

Iako su dočekani kao pravi gosti i sportski prijatelji, direktor FK Sarajevo se u Tuzli ponašao kako jedna od najodgovornijih osoba aktualnog prvaka BiH ne bi smjela, pogotovo na gostujućim terenima. U dva navrata je provocirao gospodina Husića neodmjerenim i neodgovornim izjava i bez potrebe nastavio da pravi tenziju i vrijeđa domaćine koji su sve učinili da ova utakmica prođe u sportskom i takmičarskom duhu.

U jednom trenutku je službeni predstavnik FK Sarajevo i fizički napao gospodina Husića koji je došao da lično čestita stručnom štabu i igračima FK Slobode na izvanrednoj utakmici i pobjedi.

Direktor i službeni predstavnik FK Sarajevo u Tuzli su trebali pokazati ono za što se predstavljaju u javnosti, da rade u interesu sporta i podizanja kvaliteta nogometa u BiH, da dostojanstveno prihvate poraz i čestitaju pobjedniku, da se zahvale na gostoprimstvu i da javno osude ponašanje svojih navijača i izvine se domaćinu utakmice za materijalnu štetu i incident koji su njihovi navijači napravili. Ono što su oni pokazali svojim ponašanjem svakako ne dolikuje aktualnom prvaku države.

FK Sloboda želi na zelenom terenu da osjeti slast pobjednika Kupa BiH i prvaka države te nam to pravo nitko neće i ne smije oduzeti”, stoji u saopštenju FK Sloboda.