Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ognjen Valjić dijeli pravdu na vječitom derbiju

valjic

Ognjen Valjić, arbitar iz Banja Luke sudit će vječiti bh. derbi između fudbalera Željezničara i Sarajeva koji će biti odigran u 11. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu „Grbavica“ u nedjelju, 4. oktobra, sa početkom u 15:30 sati, odlučeno je u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH).

Za „utakmicu svih utakmica“ u bh. šampionatu delegirano je šest sudija, te će Valjićevi pomoćnici na aut linijama biti Goran Dujak iz Odžaka i Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva. Za četvrtog sudiju određen je Enes Đozić iz Sarajeva, dok će peti i šesti biti njegov sugrađanin Admir Šehović, odnosno Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Delegat derbija bit će Haris Idrizović iz Konjica, posmatrač suđenja Marko Bilić, a oficir za bezbjednost N/FS BiH Željko Pušić iz Mostara, javlja Anadolu Agency (AA).

U nedjelju u istom terminu još će igrati Slavija i Široki Brijeg u Istočnom Sarajevu (sudija: Dragan Skakić / Bosanska Gradiška). Preostalih šest susreta 11. kola PL BiH bit će na rasporedu dan ranije, a sastaju se: Borac – Rudar Prijedor (sudija: Dušan Berak / Trebinje), Radnik – Čelik (Husein Terzić / Travnik), Vitez – Zrinjski (Edin Jakupović / Bihać), Velež – Travnik (Antoni Bandić / Grude), Mladost – Drina (Vedran Zovko / Mostar) i Sloboda – Olimpic (Ilija Živković / Orašje).

Svi subotnji mečevi su od 15:30 sati, izuzev duela Borac – Rudar Prijedor koji će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci početi u 17.