Fudbal

Derbi kola

Okršaj Željezničara i Borca na Grbavici, oba tima žele pobjedu

11/08/2020

Utakmica se igra u utorak na Grbavici, bez prisustva gledalaca, od 17.00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1

Derbi susret trećeg kola Premiejr lige Bosne i Hercegovine igra se danas na Grbavici između Željezničara i Borca.

Bit će to duel dvije ekipe koje u prva dva kola imaju maksimalan učinak, bez primljenog gola. Posljednji duel ovih timova u glavnom gradu BiH završen je bez pobjednika. Trener Željezničara Amar Osim očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da njegov tim može do pobjede.

“Teška utakmica, kao i svaka u ovoj ligi. Borac je prilično dobro startovao, puni su samopouzdanja, ali i mi smo. Startali smo dobro, pokazali smo čak i mali napredak u odnosu na prvu utakmicu u nekim segmentima i ako budemo daljnji napredak pokazali, a ponovili volju i energiju imamo razloga biti optimisti. Imamo sve igrače na koje smo mogli računati u Bijeljini, e sad kako ćemo igrati i u kojoj formaciji nismo još odlučili. Pokušat ćemo nešto iskombinovati da izvučemo najbolji mogući rezultat”, izjavio je Osim.

Napadač Luka Juričić ističe da je pobjeda glavni cilj ekipe, kao i u svakoj utakmici.

“Sigurno da nam dolazi jako kvalitetna ekipa koja je osvojila maksimalan broj bodova u prve dvije utakmice kao i mi. Također, jedina su ekipa uz nas koja nije primila pogodak u dva odigrana kola. Međutim, mi kao i svaku utakmicu idemo na pobjedu i to je naš glavni cilj. Zadovoljan sam svojim igrama u dosadašnjim utakmicama, uvijek može bolje i uvijek ima prostora za napredak, ali za sada ide dobro hvala Bogu”, kazao je Juričić.

I iz Borca najavljuju borbenu utakmicu, ne kriju da žele sva tri boda na Grbavici.

Utakmica se igra u utorak na Grbavici, bez prisustva gledalaca, od 17.00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1.

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.