Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Okupili se juniori BiH u Zenici, sutra protiv TOŠK-a

08/08/2017

Juniorska nogometna “U-19” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici a ovo je prva reprezentativna akcija ove generacije igrača u sklopu priprema za novembarske kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Selektor Toni Karačić pozvao je 25 igrača.

– Denis Omić, Filip Božić, Benjamin Hadžić, Jasmin Čeliković i Elvin Kovač nisu dobili dopuštenje klubova da dođu jer okupljanje nije u UEFA terminu. Nakon dužeg vremena na okupu je ova generacija igrača. Želimo da vidimo u kakvom su stanju reprezentativci i već smo odradili dva treninga, a odigraćemo i utakmicu sa TOŠK-om. To će nam koristiti da steknemo sliku o ovim momcima, ali i da im pokažemo koji su to zahtjevi u „U-19“ selekciji – izjavio je Karačić.

Reprezentacija BiH će se sastati s ekipom TOŠK-a koji slavi 90 godina postojanja.

– Nije mala stvar održati takvu tradiciju i čestitam im na tome. Siguran sam da će tešanjska publika sutra imati priliku da prisustvuje kvalitetnoj utakmici – dodao je.

Utakmica TOŠK – “U-19” reprezentacija BiH na programu je 9. augusta u 17.30 sati u Tešnju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.