Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za SP

Olmo eurogolom spasio Špance, Engleska prevelik zalogaj za Albance

Španija je zamalo napravila novo neugodno iznenađenje za svoje navijače

Odigrana su još četiri meča drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Španija je zamalo napravila novo neugodno iznenađenje za svoje navijače.

Španci su u prvom kolu na svom terenu ispustili vodstvo protiv Grčke i remizirali, a danas su u posljednjim trenucima preokrenuli u Gruziji.

Gruzija je u posljednjim trenucima prvog dijela povela preko Khviche Kvaratskhelije, a na poluvremenu velike promjene radi Luis Enrique, koje su donijele samo izjednačenje. To je učinio Ferran Torres u 56. minuti. Do kraja ofanziva, a za pobjedu pogađa Dani Olmo duboko u nadoknadi.

Engleska se lako obračunala sa Albanijom u Tirani. Gosti su slavili rezultatom 2:0, a Gareth Southgate je kombinovao sastav i traži dobitnu kombinaciju za Euro na kojem će biti u prva tri favorita za naslov.

Harry Kane je upisao gol i asistenciju, a drugi pogodak postiže Mason Mount.

Danska nastavlja sa sjajnim igrama, a danas je u Herningu stradala Moldavija rezultatom 8:0.

Po dva gola dali su Kasper Dolberg i Mikkel Damsgaard, a po jedan Robert Skov, Marcus Ingvartsen, Mathias Jensen i Jens Styger Larsen.

Armenija je nastavila sa pobjedama i nalazi se na vrhu tabele u kojoj su još i Njemačka, Island i Rumunija od favorita.

Armenci su upravo protiv skandinavske selekcije slavili rezultatom 2:0, a pogađali su Khoren Bayramyan i Tigran Barseghyan.