Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za SP

Poljska u finišu izborila bod protiv Engleske, Španija slavila na Kosovu

poljska engleska

Engleska je bila jednom nogom zakoračila na Svjetsko prvenstvo, ali ipak nisu ostali na maksimalnom broju pobjeda

Sinoć su igrane utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine u grupama B, C, E, I i J.

Italija je bila ubjedljiva protiv Litvanije sa 5:0. Kean je postigao dva gola, a po jedan su dodali Raspadori i Di Lorenzo, dok je Utkus postigao autogol. Ovim trijumfom Azzurri su obnovili svjetski rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza, a sada su na 37.

Španija je uz dosta muke savladala Kosovo na gostovanju (0:2). I pred ovaj meč bilo je dosta tenzija. Crvena furija je imala više od igre, ali domaći su pružili veliki otpor. Fornals je pogodio u 32. minuti, a trijumf je potvrdio Torres u 90. minuti. Kosovo je propustilo nekoliko velikih šansi.

Engleska je bila jednom nogom zakoračila na Svjetsko prvenstvo, ali ipak nisu ostali na maksimalnom broju pobjeda nakon prvih šest kola. Večeras su u gostima sa ispustili pobjedu protiv Poljske (1:1). Pogodak za Gordi Albion postigao je Kane u 72. minuti, a izjednačio je Szymanski u sudijskoj nadoknadi.

Njemačka je bila ubjedljiva protiv Islanda u gostima (0:4). Gnabry i Rudiger su pogađali u prvom dijelu, a Sane i Werner u drugom. Werner je nakon sat vremena igre imao jedan nevjerovatan promašaj. Sa pet metara poslao je loptu preko gola, a protivnički čuvar mreže već je bio savladan.

Albanija je “pregazila” San Marino (5:0). Bilo je pet različitih strijelaca, a mrežu protivnika pogađali su Manaj, Laci, Broja, Hysaj i Uzuni.

Kvalifikacije za SP:

Armenija – Lihtenštajn 1:1

Albanija – San Marino 5:0

Bjelorusija – Belgija 0:1

Grčka – Švedska 2:2

Island – Njemačka 0:4

Italija – Litvanija 5:0

Kosovo – Španija 0:2

Mađarska – Andora 2:1

Poljska – Engleska 1:1

Sj. Makedonija – Rumunija 0:0

Sjeverna Irska – Švicarska 0:0

Vels – Estonija 0:0