povratak s islanda

Drama na letu njemačke reprezentacije, avion je hitno morao sletjeti

avion-njemacka

Avion je letio iznad Škotske na visini od oko 8800 metara, pet kilometara zapadno od Arbroatha, kada je naglo skrenuo udesno i ubrzano se počeo spuštati, a pilot je zatražio vanredno slijetanje u obližnjem Edinburghu

Njemačka reprezentacija uvjerljivo je u Reykjaviku svladala Island 4:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. i tako se učvrstila na vrhu skupine J.

Na povratku s Islanda reprezentativci su doživjeli dramu zbog problema s avionom, koji je morao prisilno sletjeti u Škotsku, piše Daily Mail.

Avion je letio iznad Škotske na visini od oko 8800 metara, pet kilometara zapadno od Arbroatha, kada je naglo skrenuo udesno i ubrzano se počeo spuštati, a pilot je zatražio vanredno slijetanje u obližnjem Edinburghu.

Još se ne zna što je uzrokovalo prisilno slijetanje Boeinga 737 kojim su letjeli Nijemci, nego samo da je prijavljeno da imaju hitan slučaj.

Nakon dvadesetak minuta, oko 4 ujutro, avion je sigurno sletio u Edinburgh, odakle su reprezentativci pojedinačno nastavili put prema svojim destinacijama.

“Sigurnost na prvom mjestu. Sigurno zaustavljanje iz predostrožnosti u Edinburghu. Odatle svi nastavljaju pojedinačno”, objavio je Njemački savez na Twitteru pa dodao: “Svi smo dobro. Sigurnosne provjere na letjelici se nastavljaju.”