ljetovanje za pamćenje

Onaj osjećaj kad te Messi zovne da zaigraš fudbal na pijesku

messi djecak iz londona na plazi

Argentinska zvijezda uživa na odmoru s Antonellom Roccuzzo u Antigvi i Barbudi, gdje je na plaži zaigrao nogomet s djecom

Lionel Messi pobrinuo se da jedan sretni dječak doživi ljetovanje života, tako što ga je pozvao da igra nogomet na plaži s njim tokom odmora na Karibima.

Argentinska zvijezda uživa na odmoru s Antonellom Roccuzzo u Antigvi i Barbudi, gdje je na plaži zaigrao nogomet s djecom.

Jedan od sretnika kojeg je Messi pozvao da zaigra s njima bio je i 11-godišnjak iz sjevernog Londona.

Na snimci koja je objavljena krajem prošle sedmice vidi se Messi kako se lopta sa sinom Thiagom (6) i troje druge djece, uključujući plavokosog dječaka iz Engleske. Danas je otkriveno kako se dječak zove Mackenzie O'Neill.

Mladić je za argentinski sportski list “Ole” rekao kako je vidio Messija na plaži i počeo šutati loptu nedaleko od njega. Messijev otac Jorge tad mu je bacio loptu i pitao ga hoće li se igrati s njima.

“Igrali smo nogomet 45 minuta. Bilo je fantastično”, rekao je uzbuđeni dječak.

Dječak je otkrio kako je i plivao s Messijem, koji ga je čak podignuo na ramena. S obzirom na to da Messi ne govori engleski, njegova žena je prevodila, no dječak iz Engleske rekao je kako mu je bilo dovoljno vidjeti argentinskog čarobnjaka.

“Igranjem s Leom u vodi je bilo jako zabavno. Ponašao se kao normalan tata. Shvatio sam i da Messi zaista uživa gledajući sina kako se igra s drugom djecom”, kaže dječak.

Dodao je kako su se Messi i njegova supruga oprostili s njim s velikim osmijehom na licu.

“Nikad ih neću zaboraviti.”

Messi je odsjeo sa svojom porodicom u luksuznoj vili u uvali Jumby u Antigvi koja je navodno koštala nevjerovatnih 5.000 funti po noćenju. Iskoristio je odmor kako bi prebolio svoje razočaranje zbog neuspjeha Argentine na Copa Americi.