Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O'Neill se boji Pjanića: Ne smijemo praviti glupe prekršaje

Martin-O-Neill-ROI-Press-Conference_3035663

Selektor Republike Irske je u srijedu objavio spisak igrača na koje računa u utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Bosne i Hercegovine.

[yuzo_related]

Martin O'Neill je na konferenciji za medije naglasio da ih čeka utakmica s reprezentacijom koja igra u odličnoj formi i koja je puna samopouzdanja, a svjestan je da će najveća opasnost prijetiti od Rominog dvojca Miralema Pjanića i Edina Džeke.

“BiH je jaka ekipa i mislim da bi i oni priznali da im se odlična forma dogodila u pravo vrijeme. Nakon lošeg starta u kvalifikacijama počeli su da lete. Odigrali su odlično protiv Cipra, a nije bilo jednostavno,” rekao je Martin O'Neill i dodao:

“Snažna su ekipa, imaju odlične igrače koji igraju u najjačim ligama i bit će težak protivnik, ali u utakmicu idemo puni samopouzdanja. Ne smijemo praviti glupe prekršaje u zoni oko kaznenog prostora jer imaju opasnog Pjanića koji je ekspert u slobodnjacima. To će nam stvoriti malo više problema nego što bismo željeli.”

“U slučaju da Džeko bude spreman, a mislim da hoće, Pjanić nam neće biti jedini problem. Radi se o igraču najviše klase koji igra na visokom klupskom nivou, a bio je sjajan proteklih četiri ili pet godina. Oni su kvalitetni igrači i morat ćemo se nositi sa tim,” zaključio je irski selektor.