Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač, šmeker, boem

Oproštaj od Dragoslava Šekularca: Virtuoz koji nikog nije ostavljao ravnodušnim

dragoslav sekularac – oprostaj

Druga Zvezdina zvezda i proslavljeni fudbaler bivše Jugoslavije i Srbije ispraćen je gromoglasnim aplauzom. Dragoslav Šekularac preminuo je 5. januara

Igrač, šmeker, boem, virtuoz fudbala i čovjek koji nikog nije ostavljao ravnodušnim, to je bio proslavljeni fudbaler bivše Jugoslavije i Srbije, te druga “Zvezdina zvezda” Dragoslav Šekularac, kome je danas održana komemoracija u Beogradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Šekularac je preminuo 5. januara u 82. godini, a tokom komemoracije pušten je i film snimljen o čuvenom dribleru.

U punom Medija centru stadiona “Rajko Mitić” u Beogradu, predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović naveo je da se danas opraštamo od “Šekija, virtuoza fudbala i čovjeka, koji je dio bogate istorije Zvezde, koju je i sam stvarao”.

“Volio je Zvezdu i tu svoju ljubav dijelio sa publikom. Velika je njegova zasluga što je Zvezda postala najvoljeniji i najgledaniji klub na ovim prostorima”, naveo je Mijailović.

Kako je dodao, danas se opraštamo od druge “Zvezdine zvezde”, o kojoj je i lako i teško govoriti. Lako, jer je mnogo postigao, teško, jer je mnogo toga značio u igri koja mu je donijela planetarnu popularnost.

“Jednostavno, bio je ličnost koja nikog nije ostavljala ravnodušnim. Igrač, smeker, boem, igrao se, pokazivao svoj stav. Zvezda je ponosna što je u svojim redovima imala jednog Šekija. 
Dragi Šeki, ponio si sa sobom mane, nama si ostavio vrline, tvoje veliko fudbalsko umijeće. Sačuvaćemo uspomenu na tebe. Bio si i ostaćeš inspiracija mnogim momcima koji su potrčali za fudbalskom loptom”, rekao je.

Sa Šekularcem je igrao i predsjednik veterana Zvezde Aleksandar Marković, koji je okupljenima rekao da je Šekularac sada na zvjezdanom nebu gdje mu je i mjesto. On je naveo da o ovom čuvenom dribleru postoje mnoge legende, te ispričao kako je Šekularčeva majka uvijek govorila da njen “Bucko”, kako ga je zvala, “nikad neće odrasti”.

“Šeki neka ti je laka zemlja, tu ti je mjesto, na nebu među zvijezdama”, ovim riječima se od čuvenog fudbalera oprostio Marković.

U ime bivših fudbalera koje je trenirao, govorio je i nekadašnji fudbaler Boško Đurovski, koji je rekao da su u Crvenoj zvezdi navikli da persiraju trenerima, ali da će se “Šekiju danas obraćati sa ti, jer hoće da bude kao da razgovara sa ocem ili bratom.”

“Hoću da ti kažem da si bio veliki igrač, ali i veliki trener”, kazao je.

Prema njegovim riječima, u Crvenoj zvezdi su bili mnogi veliki igrači – fudbalska elegancija u liku Dragana Džajića, bomba u nogama u vidu Bore Kostića, ali niko nije bio kao Šekularac.

“Niko nije bio kao ti dribler, a dribling je u fudbalu sve. Bio si najbolji u tome. Teško mi je da se oprostim, teško je svima nama, fudbalski mađioničar, prva violina u orkestru. Na kraju, bih vas zamolio da ovdje u našem hramu, hramu Zvezde, da ga ispratimo na poseban način, koji nije praktikovan do sada. Način na koji su milioni navijača ispraćali Šekija poslije odigrane utakmice sa ovog stadiona i stadiona širom svijeta, od Južne Amerike do naše Jugoslavije, odnosno Srbije”, rekao je.

Potom je uslijedio gromoglasan aplauz, kojim je i završena komemoracija.

Šekularac će biti sahranjen danas u 14.30 časova u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.