Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

real madrid

Oprostio se Kroos, Ancelotti: Čekamo Modrićevu odluku

toni kroos
FOTO: Screenshot

U srijedu se na Santiago Bernabeu oprostio od navijača 34-godišnji veznjak Toni Kroos. Nijemac, kojem ugovor istječe 30. juna, rekao je da će se ovo ljeto oprostiti od profesionalnog igranja nogometa. Za Real Madrid će posljednji put nastupiti u Londonu za sedmicu dana u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund

Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u subotu navečer da još uvijek čeka odluku Luke Modrića o eventualnom ostanku u Real Madridu.

Modrić, 38-godišnji kapiten hrvatske reprezentacije, vodi pregovore s upravom oko produženja ugovora koji istječe 30. juna.

“Očekujemo Lukinu odluku”, izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije nakon utakmice Real Madrida i Betisa koja je završila 0-0.

Čekaju se i odluke Nacha i Lucasa Vazqueza

Trener je dodao da očekuje i odluke stopera Nache Fernandeza i krilnog Lucasa Vazqueza kojima također ugovori istječu za mjesec dana.

Upitan je li toj trojici igrača dao kakav savjet, Ancelotti je odgovorio da nije.

“Nisu ga niti tražili. Oni nisu moji sinovi”, rekao je. “Oni tačno znaju šta žele napraviti, a mi ćemo poštovati te odluke”, dodao je.

Modrić, najstariji igrač u svlačionici, u ranijim je medijskim istupima govorio da bi htio ostati u Real Madridu za koji igra od 2012. godine i s kojim je osvojio 25 trofeja. Ancelotti provodi klupsku politiku pomlađivanja ekipe, a španski mediji su izvijestili da je uprava Modriću ponudila ugovor s manjom platom i ulogu u kojoj će manje igrati.

Real Madrid nije komentirao te navode nego je samo izvijestio da pregovori traju.

U srijedu se na Santiago Bernabeu oprostio od navijača 34-godišnji veznjak Toni Kroos. Nijemac, kojem ugovor istječe 30. juna, rekao je da će se ovo ljeto oprostiti od profesionalnog igranja nogometa. Za Real Madrid će posljednji put nastupiti u Londonu za sedmicu dana u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Madridski klub je ove sezone već osvojio špansko prvenstvo i superkup, prenosi Hina.