Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

riječ trenera

Osim i Musemić nakon vječitog derbija: Željo je zasluženo slavio

derbi kosevo3

“Nije lako derbije igrati. Nama pogotovo danas nije bilo lako. Kasnili smo tri boda, znali smo da to može biti šest ako izgubimo”

Na Koševu je odigran 140. vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara. Plavi sa Grbavice slavili su 3:1, a nakon meča treneri oba tima složni su bili u jednom, da je Željo zaslužio pobjedu.

“Čestitam prvo Želji na pobjedi. Dobro smo otvorili meč, možda je povreda Hebibovića nas malo poremetila, međutim Željo je bio čvršći, bolji, sve duele je dobio i zasluženo dobio utakmicu”, bile su prve riječi Husreva Musemića, trenera Sarajeva nakon utakmice.

“Težak je poraz, i zbog derbija i zbog gubitka bodova. Ima još jedna utakmica do pauze. Dobro, sve je to blizu, jedna utakmica može dosta toga da promjeni, vidjećemo šta će biti u nastavku sezone”, poručio je Musemić.

Na drugoj strani strateg Plavih Amara Osim nije krio oduševljenje igrom svoga tima, a naravno i krajnjimm ishodom.

“Nije lako derbije igrati. Nama pogotovo danas nije bilo lako. Kasnili smo tri boda, znali smo da to može biti šest ako izgubimo. nije lako bilo s tim pritiskom igrati. Igrači su ipak dobro odgovorili na taj pritisak, u toj igri smo bili spretniji, malo mirniji od njih, i na kraju mislim zasluženo slavili”, kazao je trener Želje nakon derbija.

U prvom dijelu nekoliko je puta reagovao burno na sudijske odluke…

“Dobro, tenzije su velike. U prvom dijelu sma imao osjećaj da neke odluke nisu OK, ne reagujem tako inače. Ali, opet kažem, tenzije su velike u ovakvim utakmicama, ne mogu vam sad ovako sedam – osam minuta poslije utakmice o tome pričati”.

“Imamo još jedno kolo, moramo se spremiti. Ništa nam ova pobjeda neće značiti ako izgubimo bodove gdje nismo planirali. Imamo isto utakmica kao i Sarajevo i samo zahvaljujući derbiju smo tu u egalu. Ako budu bili bolji od nas protivh drugih, džaba će nam biti taj treći derbi. Derbi je triput godišnje”, kazao je Osim.